Starší žáci bílí si připsali ve Strakonicích všechny tři druhy výsledků!

V neděli 11.10. vyrazil do Strakonic bílý tým straších žáků. Stejně jako jejich modří kolegové odcestovali díky marodce v nízkém počtu hráčů.

V prvním zápase na turnaji kluci poměřili síly s FA České Budějovice. Utkání začalo velmi opatrně. Ani jeden z týmů nepodal v první polovině optimální výkon a poločas nám tak skončil bezbranek. Hned v prvním minutě druhého poločasu šel náš tým do vedení. Hosté ale rychle otočili a vedli. Přelévaná pokračovala i nadále. Po našem vyrovnání přišla chybička a hosté šli opět do vedení tentokráte 2:3. Našim hráčům zbývaly na otočení utkání pouhé dvě minuty. To by ale nebyli Došwiháci, aby nezabojovali. Po dvou rychlých akcích se podařilo utkání převrátit na naši stranu a milevští si tak došli pro první vítězství v letošní sezoně!

Ve druhém střetnutí čekal milevské domácí celek Katovice. Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané. Po prvním poločase byl stav vyrovnaný 2:2. Dvě minuty po začátku druhé půle jsme šli do vedení 3:2. Bohužel díky dvěma zbytečným vyloučením šli milevští do oslabení 5 na 3. To se skvělou obětavostí podařilo odbránit. Minutu před koncem ale přišla velká chyba v obraně a soupeř trestal a vyrovnal na konečných 3:3.

V souboji o postup do vyššího výkonnostního koše milevské čekal celek z Netolic. Velmi špatný vstup do utkání znamenal rychlé tři branky v síti Kovářové. I díky bojovnosti Došwiháci náskok postupně stahovali. Po celou dobu utkání si soupeř ale hlídal vedení a dokázal vždy odskočit. I díky chybám v obraně se milevští ke konci zápasu nedokázali dostat do tlaku a naopak inkasovali. Konečný výsledek 5:8 posunul do vyššího koše Netolice.

Sestava: Kovářová – Vachta, Kraus, Řezba, Vála, Vácha, Hrych, Vejdovcová, Krampera

Došwiháci předvedli na turnaji sympatické výkony a obsadili druhé místo!