Nepřestáváme makat, individuální tréninky jsou v plném proudu!

Již přes týden probíhají i v našem klubu individuální tréninky. Trenéři jednotlivých kategoriií připravili pro své svěřence a svěřenkyně tréninkové dávky. Ke krátkému rozhovoru jsme si přizvali několik našich hráčů, kteří nám poreferovali o své přípravě.

Adam Černý — Muži A — 19 let

Adame, jak často se věnuješ tréninkům?

Od našeho trenéra Lukáše Dolejše máme na týden připravené vždy tři tréninkové jednotky, které poctivě plním. V týdnu mám vždy jeden den pauzu, jinak se snažím trénovat každý den. Před sezonou jsem měl težké zranění a nemohl jsem s kluky naplno absolvovat letní přípravu takže jsem měl v úvodu sezony manko. Snažím se tedy pilovat svoji kondici, abych byl po restartu ještě lépe  připraven. 

Která cvičení tě nejvíce baví?

Nemám nějaké cvičení v oblibě více nebo méně. Vím, že je vše potřeba, takže se snažím jít do všeho na sto procent a plnit to. 

Trénuješ i mimo individuální tréninky připravené od trenérů?

Jak jsem již říkal, snažím se trénovat takřka celý týden, nevydržel bych celé dny doma. Rád chodím běhat fartlek, při kterém rád poslouchám podcasty ze sportovního světa a pročistím si hlavu. Při domácím cvičení se pak snažím zlepšovat se po silové stránce.

Lukáš Trojáček — Junioři, Muži A — 17 let

Trojdo, kolik času v týdnu věnuješ tréninku?

Snažím se udržovat třikrát týdně individuální tréninky doplněné občasným během a procházkami. Při individuálních trénincích se snažím zaměřit na svoje slabiny, které v normálních trénincích nemůžu docílit a to také i během sezony.

Trénuješ většinou doma nebo venku? Rozbil jsi již něco v domácnosti?

Většinou trénuji doma, kde mám super zázemí, jak na florbal, tak i sílu. Musím říct, že ještě jsem v obýváku jsem nic nerozbil, jelikož mám vlastní prostor na trénink, který se snažím využít maximálně.

Adam Sláma — Starší žáci, Dorostenci — 14 let

Slámič, jak často se věnuješ tréninků?

Domácí přípravě se věnuji každý den, některé dny dvojfázově, některé trojfázově a většinou jeden den v týdnu odpočívám. Hodně rád běhám a rád mám i posilovací cviky, především nohou. Od trenéra Lukáše Dolejše dostáváme individuálné tréninkový plán, který si plním. Navíc od svého kondičního trenéra mám také připravené tréninky zaměřené na rychlost, výbušnost a sílu. Často také využíván stejně jako na jaře klubového projektu Makej i doma.

Trénuješ většinou doma nebo venku? Rozbil jsi již něco v domácnosti?

Společně s rodiči jsme zřídili doma speciální posilovací místnost a provizorní minihřiště ve stodole. Tam piluji techniku, práci s florbalkou a střelbu. Nejraději běhám venku, pokud mi počasí nepřeje, běhám doma na pásu. Šanci k rozbití nějaké věci doma jsem ještě nedostal, protože jakmile ve svém pokoji začnu s výskoky či driblinkem, jsem rodiči vykázán na hřiště do stodoly.

Tadeáš Dušek — Mladší žáci, Starší žáci — 11 let

Tádo, trénuješ častěji venku nebo doma? Kde to máš radši?

Venku je to lepší než doma. Trenéři nám připravili cvičení na hokejku, které si plním doma. Fartlek chodím běhat se svým spoluhráčem venku. Moc mě baví.

Jak se udržuješ v kondici i mimo připravených tréninků od svých trenérů.

Chodím s rodiči na dlouhé procházky, někdy na koloběžce a někdy pěsky. Doufám, že se brzy zase vrátíme do haly a budeme se moci zase potkávat se svými kamarády.