Došwich spouští provoz víceúčelového hřiště

Pandemie koronaviru nám vzala všechno to, co jsme měli nejradši, setkávání s kamarády, tréninky a především zápasy, které každého nejvíce posouvají. Již více než měsíc jsme ale po dlouhé odmlce opět v plném tréninkovém zápřahu a užíváme si opět okamžiky na palubovce se spoluhráči. Náš klub se rozhodl dopřát svým hráčům i široké veřejnosti další možnost k trénování. Za podpory města Milevska a SPOS Milevsko se nám podařilo zrenovovat místo za sportovní halou, zakoupit vlastní umělý povrch a vybudovat víceúčelové hřiště, které nebude sloužit pouze florbalistům, ale i dalším sportům a sportovcům z Milevska a okolí. 

„Chtěli jsme jednoznačně dát všem dětem možnost sportovat a rozvíjet své pohybové schopnosti. Dále svým členům rozšířit nadstandartní servis. Je to jedna z cest, kde hráči můžou rozvíjet své individuální dovednosti, ale i herní činnosti. V dřívějších dobách bylo standardní, že se parta kluků nebo holek sebrala a šla sama od sebe sportovat. Přirozenou cestou se pohybově rozvíjeli. Toto chceme také tímto hřištěm suplovat,“ přibližuje předseda klubu Lukáš Dolejš hlavní účel vybudování hřiště.

A jak nápad s dalším zlepšením sportovního zázemí vůbec vznikl? Podle Lukáše Dolejše tady tato myšlenka byla už od zrodu klubu, tudíž od roku 2012. „Už vlastně od založení klubu bylo jedním z našich hlavních úkolů přivést co nejvíce dětí ke sportování, o to se snažíme neustále. V době pandemie klub hledal cesty, jak co nejvíce udržet členy při sportování . Jsme sport, který převážně hraje v hale. Nicméně pohyb se dá dělat i venku, proto se zrodila myšlenka vybudovat venkovní prostor, kde se bude moc sportovat,“ podotýká. 

Jak již bylo zmíněno, hřiště nebude sloužit pouze florbalové obci, své místo si na něm najde každý sportovce z Milevska a okolí, což zdůrazňuje i Lukáš Dolejš. „Toto hřiště bude sloužit všem. Moc mě mrzí, že hned od začátku vznikají fámy, které vůbec nejsou pravdivé. Věřím, že jsme to určitým lidem vysvětlili a vše bude pochopeno, tak jak je to myšleno. Je to krásná, nová příležitost si zase trochu jinak zasportovat. Samozřejmě některá pravidla o užívání povrchu je třeba dodržovat, ale to je logické, když chceme, aby hřiště vydrželo spoustu let, “ vysvětluje. 

A jak si přístup na hřiště zarezervovat? ,,Způsob rezervace se tvoří. Vše je ještě hodně čerstvé a postupně se ladí, aby to klapalo. Myšlenka je, že objednávky tohoto hřiště půjdou stejnou cestou jako ostatní sportoviště, tedy telefonickou domluvou se SPOSem. Myslím, že se to vydaří a už teď nic nebrání tomu, aby si tam každý, kdo má chuť, přišel zahrát. Je to opravdu zážitek, “ dodává na závěr hlava našeho klubu Lukáš Dolejš.