Prospaný začátek zapříčinil konec v poháru

V neděli 5. září měli na programu muži A již 3. kolo Poháru Českého florbalu. V prvních dvou kolech Došwiháci nastříleli před padesát branek. V nedělním duelu je ale čekal o poznání těžší oříšek. Do Milevska totiž zavítal celek, který působí v Národní lize, tudíž o ligu výše – Kobylisy.

Úvod duelu byl rozhodující pro celý vývoj duelu. Kobylisy vstoupily do utkání velmi aktivně, u každého balonku byli rychlejší, což přinášelo ovoce. Po deseti minutách hry svítil na ukazateli skóre výsledek 0:4 pro hosty. Trenér Dolejš po špatném úvodu sáhl ke změnám sestavy a hra se postupně začala vyrovnávat. Do první přestávky už branka nepadla.

Druhá třetina odstartovala další chybou milevských v obraně, hosté vedli již 5:0. Došwiháci ale rychle reagovali, po rychlé kombinaci otevřel gólový účet domácích Petr Dolejš. Do konce druhé části padla už pouze jedna branka, o kterou se zasloužil ten samý hráč. Petr Dolejš si udělal prostor uprostřed hřiště a střelou k levé tyči snížil stav na 2:5, Došwiháci se dostali zpět do zápasu.

Třetí část odstartovali, narozdíl od prvních dvou, lépe milevští. Při hře 4 na 4 se dokázal prosadit Jan Loskot a už to bylo pouze o dvě branky. Došwiháci byli jako politi živou vodou, a tlačili se do dalších šancí. Bohužel několik zajímavých příležitostí se využít nepodařilo. Naopak se prosadil soupeř, Šindelář dostal hosty do tříbrankového vedení. Milevští dokázali opět rychle reagovat, po sedmi sekundách se z dobře rozehrané standardní situace prosadil Jakub Loskot. Milevští si vypracovali další šance, ani jedna se však neujala. I přes tlak Došwiháků ke konci zápasu se další branka domácím vstřelit nepodařila, zkušený soupeř si vedení pohlídal a dokonce přidal pojistku v podobě branky do prázdné branky.

FBC Došwich Milevsko 4:7 TJ Kobylisy

Branky: 23. Petr Dolejš, 35. Petr Dolejš, 44. Jan Loskot, 50. Jakub Loskot – 3. Radek Šindelář, 5. Antonín Semerád, 7. David Mühlbach, 10. Petr Vavřínek, 23. Tomáš Klouda, 50. Radek Šindelář, 60. Jan Hrdlička; rozhodčí: Jan Dušek – Lukáš Teska; vyloučení:4:4; využití: 0:1; diváků: 40; zásahy brankářů: Miloš Kahoun 21 – Marek Paleček 31
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Čáp, Kolín, Stráňka, Plocha, Lípa, Prokop – Černý (C), Loskot Jakub, Kolář, Loskot J., Staněk, Hrůza, Kotrba, Štván, Keyzlar, Dolejš P.
TJ Kobylisy: Paleček (Šteffel) – McIntosh, Janeba, Nouzák, Chlum, Filip – Šindelář, Hrdlička, Mühlbach, Semerád, Panenka (C), Press, Vavřínek, Havlíček, Klouda, Kropík

Hodnocení duelu od trenéra domácích Lukáše Dolejše: Zápas jsme začali dost nešťastně,podle mě i nervózně a s respektem vůči
soupeři z vyšší soutěže. Stálo nás to během deseti minut čtyři góly, to
se pak už těžko dohánělo. Od desáté minuty první třetiny se tým zvednul
a hrál se soupeřem vyrovnanou partii. Přišly i góly a nebyly jsme daleko
od vyrovnání stavu. Byla to ostrá příprava před nadcházejícím víkendem, kdy startujeme soutěže. Ještě nám chyběli někteří hráči základní sestavy, a proto jsme doplnili juniory. Jsme velmi mladý tým, který si z tohoto zápasu bere všechny zkušenosti. Určité části zápasu ukázali, že jdeme nahoru, a to co jsme natrénovali prodáme.

Hodnocení duelu od trenéra hostů: Po úspěšném úvodu,jsme došli k pasivitě. Zbytečnými vyloučeními jsme se dostali pod tlak a dostali soupeře do hry. V průběhu dalších dvou třetin se nám nepodařilo uklidnit na balonu. Nakonec se nám povedlo zápas dovést do úspěšného konce. Díky soupeři a přeji hodně úspěchu do sezony. 

Zhodnocení duelu od Jana Loskota: Bohužel jsme zaspali začátek první třetině, což se nám stalo v dalších minutách osudným. Po nepovedené půlce první třetině se nám podařilo pár pěkných akcí, kterými jsme se dostali zpátky do hry. Do druhé třetiny jsme si řekli pár změn, začalo se nám dařit a dotáhli jsme skóre na dostřel. Do třetí třetiny jsme šli jako prohrávající a věděli jsme, že budeme muset být lepší, abychom mohli vyhrát. Bohužel několika zbytečnými fauly jsme dostali soupeře zpět dohry. Hosté si furt drželi dvoubrankový rozdíl, i přes nás závěrečný tlak, kdy výborně zachytal hostující gólman, jsme nedokázali snížit. Myslím si, že ve druhé a třetí třetině jsme ukázali, jak silní dokážeme být, když dodržujeme všechny pokyny trenéra a makáme na 120%. Na závěr bych chtěl poděkovat skvělému publiku, které nás hnalo celý zápas dopředu.