Dorostenci se vrátili z prvního dvojzápasu v sezóně s polovičním úspěchem

Druhý zářijový víkend byl opravdu pro naše kategorie našlapaný. Kromě mužů a juniorů odstartovali ligovou sezonu také dorostenci. Ti vyrazili do Třeště, kde na ně čekali v rámci nejvyšší dorostenecké soutěže Dačice a Havlíčkův Brod.

V prvním utkání sezony vyzvali svěřenci Michala Trojáčka a Tomáše Habarta Havlíčkův Brod. Soupeř na milevský tým vlétl, Došwiháci nestíhali. Po první třetině svítil na ukazateli skóre stav 1:4 v neprospěch milevského týmu. To by ale nebyli Došwiháci, aby se vzdali. Ve druhé třetině se dokázali přiblížit na rozdíl pouhých dvou branek, stav byl 5:3. Soupeř z Vysočiny ale pokračoval v dalším průběhu utkání sebevědomým dojmem, i přes snahu milevských se vyrovnat nepodařilo. Na každou branku Milevska dokázal soupeř reagovat. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 10:6 pro soupeře, Došwiháci tedy odstartovali nový ročník porážkou.

Hodnocení duelu od trenéra Michala Trojáčka: Pro nás dosud neznámý soupeř z Vysočiny nás v začátku překvapil svoji aktivní až silovou hrou, na kterou jsme nedokázali reagovat. Tuto hru udržel do konce zápasu a zaslouženě vyhrál. Hned v začátku první třetiny nám odskočil o tři branky. Do druhé třetiny jsme vstoupili s aktivní hrou a výsledek začali stahovat. Soupeř nám však vždy o branku odskočil. To se neslo do konce utkání. Musím na závěr vyzdvihnout brankáře Matěje Habarta, který dokázal svými výkony v bráně soupeře dost trápit.

Ve druhém klání vyzvali Došwiháci tým Dačic. Toto utkání mělo od začátku duelu jasného vládce. Milevští soupeře k ničemu téměř nepustili a došli si pro vítězství 10:2. Pěti body se v duelu blýskl kapitán Daniel Dolejš. Během víkendu si také svoji premiéru v milevském dresu střihli Petr Dvořák, Petr Heřmánek, Eduard Chalupa a Adam Dvořák, kteří přišli na hostováná z Tábora, a také Matěj Duba. Ten přichází na střídavé hostování ze Soběslavi.

Zhodnocení duelu od Michala Trojáčka: Dačice byly oproti prvnímu soupeři hratelnější, ale díky naší hře, kterou jsme přizpůsobili hře soupeře, jsme se k výhře dosti natrápili. Vše nám dlouho trvalo, přihrávky, rozehrávky i zpracování míčku. Touha po vítězství byla malá. Konečný výsledek mohl být pro nás dvojnásobně vítězný. 

Další dvě utkání čekají milevský celek za čtrnáct dní v Českých Budějovicích.