Dorostenci selhali s Kutnou Horou, se Spartou naopak překvapili

V sobotu měli další dvojzápas na programu dorostenci. Po postupu mezi elitu vyzvali ve Světlé nad Sázavou svěřenci Michala Trojáčka a Tomáše Habarta Kutnou Horu a Spartu Praha.

V prvním duelu na turnaji čekala na Došwiháky Kutná Hora. První třetina milevským vůbec nevyšla, i přes aktivitu dorostenců svítil po první třetině na ukazateli skóre stav 3:1 ve prospěch soupeře. Ve druhé třetině se oba celky defacto střídaly ve střílení branek, i druhou třetinu vyhrál soupeř, který si nesl do poslední třetiny vedení 6:3. Poslední třetina však patřila Došwihákům. Během prvních dvou minut třetí periody se prosadili Martin Schorník a Adam Dvořák, rázem to bylo pouze o gól. Došwiháci byli velmi aktivní a zasloužené srovnání přišlo ve 40. minutě, kdy se prosadil kapitán Daniel Dolejš. Do konce utkání zbývalo ještě pět minut, Milevští tak měli dostatek času utkání otočit, bohužel se jim to nepovedlo, neskóroval ani soupeř. Oba celky si body rozdělili za remízu 6:6.

Hodnocení duelu od Michala Trojáčka: Tento zápas se nám vůbec nevydařil. Celý zápas jsme na hřišti téměř nebyli. Vypadali jsme, jako bychom se učili florbal hrát. Nic nám nevycházelo, míček utíkal z hokejek. I tak jsme měli obrovské množství šancí, které jsme neproměnili, to jsem ještě neviděl, Soupeř šestkrát za zápas vystřelil na naši branku a byl úspěšný. Z našich třiceti střel do branky padlo pouze šest. I když jsme celý zápas soupeře přehrávali, tak bez vstřelených branek se zápas nevyhraje. Můžeme být rádi, že jsme zápas dotáhli do vyrovnaného stavu a získali jeden bod.

Ve druhém duelu čekal na Došwiháky o mnoho těžší oříšek – ACEMA Sparta Praha. Od začátku duelu měli Pražané více ze hry, Došwiháci však bojovali ze všech sil a snažili se velkému favoritovi hru znepříjemnit. Po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre stav 0:5 pro Spartu, vypadalo to na jasnou záležitost. Stejně jako v prvním duelu, tak i v tom druhém měli Milevští povedenou třetí třetinu. Po brankách Jakuba Trojáčka a Adama Dvořáka dokázali duel dokonce zdramatizovat. Na víc už se však Došwiháci nezmohli a po prohře 2:5 si ze Světlé nad Sázavou odvezli jediný bod.

Hodnocení duelu od trenéra Michala Trojáčka: Ve druhém utkání se zlepšil náš přístup ke hře a soupeře jsme dokázali potrápit První třetina skončila pouze 2:0 pro Spartu, do druhé třetiny však vyslala Sparta dominantní formaci, která se postarala o vedení 5:0. Díky bojovnosti a výrazně lepšímu přístupu v celém zápase, jsme třetí třetinu dokonce vyhráli. Za velmi přijatelný výsledek musíme poděkovat i brankáři Matěji Habartovi, který předváděl skvělé zákroky.

Obě utkání zhodnotil také kapitán Daniel Dolejš: V prvním zápase jsme byli nedůslední a nekoncentrovaní. Myslím si, že celý tým to vzal jako jedno velké ponaučení. Takhle hrát opravdu nechceme. Ve druhém duelu bylo vidět, jak tým změnil přístup. Hráli jsme srdcem a ukázali jsme, podle mého úsudku, nejlepším výkon v sezoně.

Sestava: Habart – Hejný, Trojáček, Novotný, Schorník, Prokop, Baťala, Mrázek, Duba, Chalupa, Heřmánek P., Dolejš, Dvořák P. a Dvořák A.