Mužské áčko potřetí v řadě doma, přijede rival ze Strakonic

Potřetí v řadě na domácí palubovce se v sobotu 24. září představí mužské áčko. Došwiháky čeká velké derby. Do města vzduchotechniky totiž zavítají silné Strakonice. Úvodní buly duelu padne v 18 hodin.

O SOUPEŘI

Sobotní soupeř Došwiháků bude i letos patřit k týmům, které by se budou chtít rvát o postupové příčky. což Strakonice potvrdily v úvodních dvou kolech. Nejprve celek od Otavy rozstřílel rezervu českobudějovických vysoko 18:3. Následně strakonický celek svedl urputnou bitvu s pražskými Wizards, kteří mají také jen ty nejvyšší ambice. Duel muselo rozseknout až prodloužení, ve kterém byli nakonec úspěšnější Pražané. Kádr Strakonic se od minulé sezony výrazněji nezměnil. Mužstvo opustil pouze David Chvosta, který zamířil do Písku. Strakoničtí naopak ze své líhně vytáhli dva juniory, kteří ihned zapadli. Nejproduktivnějším hráčem je univerzál Vojtěch Houska s devíti body, o jeden bod méně má poté Jan Staněk. K poslednímu vzájemnému měření došlo v srpnu, kdy v rámci Poháru Českého florbalu došlo na remízu 4:4. V minulé sezoně oba vzájemné duely nabídly tuhé bitvy plné emocí, osobních soubojů, ale i hezkých momentů na obou stranách. Z duelů nakonec odcházeli spokojenější Došwiháci, kteří oba zápasy dokázali zvládnout.

NÁŠ TÝM

Došwiháci půjdou do zápasu také dobře naladěni. Na dvě vysoká vítězství z úvodních kol navázali Milevští v pohárovém klání na hřišti Říčan, ve kterém si milevský celek vybojoval souboj se superligovým Libercem. Trenér Marek Jiřík však před zápasem počítá několik ztrát hráčů, Došwiháci tak nepůjdou do zápasu v kompletní sestavě. I tak však půjde milevský celek do zápasu namotivován a odhodlán potřetí v řadě na domácím hřišti uspět.

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík? Kvalitní tým, u kterého se toho od loňské sezóny moc nezměnilo. Tým doplnili dva kvalitní junioři. Strakonice pořád těží ze svého zkušeného kádru, který spolu hraje už pěkně dlouho. Nás čeká první pořádná zkouška v Divizi. Loňská sezóna ukázala, že zápasy ze Strakoncemi vždy stojí za to. Proto doufám, že uvidím hodně diváků v hledišti, kteří nás poženou za další důležitou výhrou.

Svůj předzápasový pohled nabídl i Adam Černý: Zápasy se Strakonicemi mají vždy ten správný náboj od začátku do konce. Do zápasu půjdeme s odhodláním opět zvítězit, nečeká nás však nic jednoduchého. Strakonice hrají již delší čas pospolu, což je na jejich hře znát. Věřím však, že dokážeme i v oslabené soupeře tuto těžkou překážku doma zdolat a zapsat velmi důležité body do tabulky. Budeme potřebovat rozhodně podporu diváků, tímto je zvu, aby nás přišli podpořit!

Jak již bylo zmíněno, duel slibujeme zajímavou divizní podívanou. Neváhejte a přijďte podpořit Došwiháky v honbě za dalšími body!