Poprvé v novém roce doma, muži A hostí Rokycany

V sobotu 14. ledna se poprvé v novém roce ukáže na domácí palubovce mužské áčko. Došwiháci přivítají aktuálně poslední celek z Rokycan. Milevští posilněni výhrou na hřišti rivala z Písku nebudou chtít nechat náhodě a zapsat proti západočeskému celku další výhru na svoji pažbu. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

O SOUPEŘI

Výrazně nepovedenou sezonu zažívají Rokycany. Tradiční účastník divize totiž během šestnácti duelů nastřádal na své konto pouhých pět bodů. Rokycanští dokázali zvítězit pouze ve dvou duelech, nejprve na konci října v Jindřichově Hradci a o měsíc později přemohli plzeňskou Slavii po prodloužení. V dalších duelech odcházeli Západočeši jako poražený celek a ne zřídka tomu bylo po vysoké prohře. Rokycany inkasovaly již 157 branek, což je nejvyšším číslem napříč všemi divizními skupinami. Západočeši jsou tak v nepříjemné situaci a téměř jednou nohou o ligu níže. Každý zápas do konce základní části je tak pro ně klíčový a musí odvést maximum, zaskočit budou chtít jistě i lídra tabulky v sobotu. Co se týče produktivity týmu, tak té vévodí Lukáš Bendek se čtyřiadvaceti body. Za ním je poté další zkušený mazák Jakub Boháč s osmnácti body, o bod méně má poté mladík Václav Hajšman.

NÁŠ TÝM

Došwiháci se nadále vezou na vítězné vlně. Ta činí před zápasem s Rokycany již čtrnáct zápasů, mužstvo trenéra Marka Jiříka však nepolevuje. Milevští půjdou do sobotního klání posilněni o zisk cenných bodů z okresního derby s Pískem, u Otavy zvítězili Došwiháci 6:3 a úspěšně odstartovali nový rok. Do zápasu se zápodočeským celkem však nezasáhnout Milevští v plné sestavě. Marku Jiříkovi nebudou k dispozici junioři, které čeká utkání v Plzni. Chybět kvůli zraněním a dalším okolnostem budou i další hráči základní sestavy. I přesto je mužstvo dostatečně silné a odhodlané v sobotu uspět. Došwiháci by rádi navázali na předchozí vzájemné duely, všechny doposud odehrané totiž opanovali. Bude tomu i tentokrát?

Co od utkání očekává trenér Marek Jiřík? Rokycany jsou největším zklamáním divize. Tým, který na domácím hřišti dokáže předvést sympatický výkon, naopak na venkovní duel jede v poloviční sestavě a bez veškeré snahy udělat něco pro výhru. My si musíme hrát svoji hru, diktovat tempo a dávat si pozor na brejky. To bude klíčem v tomto zápase.

Svůj předzápasový pohled nabídl i obránce Patrik Plocha: V první domácím zápase tento rok máme šanci proti Rokycanům získat další tři body, pojistit si místo na čele tabulky a posunout vítěznou šňůru. Chceme navázat na výhru v Písku a ukázat fanouškům pěkný florbal. Přijďte nás podpořit!

Došwiháci budou potřebovat vaši podporu, proto doražte v sobotu v podvečer do sportovní haly! Začínáme v 18 hodin!