Náhled

Náhled

V sobotu 30.11. odjeli na netradičně odpolední turnaj mladší žáci – Panteři do Hrdějovic, kde na ně v 1. výkonnostním koši čekaly týmy z Českých Budějovic, Strakonic a Písku.

V prvním zápase čekal na kluky Písek. Utkání začalo pro milevské výborně, po dvou rychlých akcích kluci vedli 2:0. Poté ale přišlo polevení a soupeř vyrovnával hru a vypracoval si několik slibných šancí, které ale výborně pochytal Habart. Na konci poločasu se ale přece jen písečtí dočkali a po poločase svítil na tabuli stav 2:1 pro milevské. Do druhé poločasu nastoupil úplně jiný milevský tým, plný energie a chutě bojovat jeden za druhého. Zlepšená hra nesla účinek, kluci začali předvádět pěkné akce a soupeře přehrávali. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 7:1 pro naše hráče. V druhém zápase čekal na Došwiháky tradiční rival – Štíři České Budějovice. Kluci chtěli navázat na druhý poločas prvního zápasu a to se jim povedlo! Po pěti minutách kluci vedli 3:0 a vypadalo to výborně. Soupeř ale postupně ukazoval svoji kvalitu a po dvou zbytečných chybách v obraně snížil na 3:2. Toto skóre svítilo i po konci prvního poločasu. Druhá půle ale začala pro milevské tragicky. Během úvodní minuty se soupeři podařil stav utkání otočit. Přelévaná vedení ale pokračovala. Dva rychlé brejky znamenaly další obrat a vedení 5:4 pro Milevsko. Skvělý zápas plný emocí vygradoval pět minut před koncem vyloučením na milevské straně. Štíři svého soupeře dlouho drželi na jeho polovině, ale výborný výkon obrany a brankáře dlouho držel vedení. Bohužel necelé dvě minuty nenápadná střela zapadla za zády milevského brankáře a skóre bylo vyrovnané. 30 sekund do konce ještě mohli vedení opět překlopit na svou stranu Došwiháci , ale soupeřův brankář předvedl výborný zákrok. Oba týmy se tedy v tomto zápase rozešli smírně. V posledním zápase čekal na milevské soupeř ze Strakonic. Kluci bohužel nenavázali na předešlý výkon. Došwiháci v tomto zápase udělali řadu chyb a dobře hrající soupeř trestal. Prohra 1:4 znamenala, že milevští obsadili na turnaji 3. místo.

Komentář k turnaji trenéra Adama Černého: Do turnaje jsme nevstoupili dobře, ze začátku kluci působili ospale a s týmem Písku, který přijel v mladé sestavě jsme hráli vyrovnaně. O poločase jsme si řekli, že začneme jinak a povedlo se. Od druhého poločasu to byl jiný tým. Na tento poločas jsme navázali i v utkání se Štíry. Napínavé utkání plné emocí, osobních soubojů a pěkných akcí nakonec dopadlo zaslouženou remízou. Zápas se Strakonicemi se nám nepovedl. Na klucích se zřejmě projevila únava, jelikož hráli necelých 15 minut po skončení zápasu se Štíry. Udělali jsme několik hloupých chyb, na kterých budeme muset v tréninku pracovat. I tak hodnotím turnaj kladně, děkuji všem hráčům za jejich přístup. Těším se na další turnaje.

Sestava: Habart – Prokop, Smrčina J., Vachta, Vaniš – Hanus O., Čunát, Hanus J., Kraus, Pištěk, Neužil, Řezba

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna
30.11.2019 13:50 JČ liga mladších žáků 2019-2020

Hřiště

SH Strakonice
Máchova 108, Strakonice I, 386 01 Strakonice, Česko