Předseda klubu Lukáš Dolejš hodnotí dosavadní průběh sezony

Lukáši, konec roku se blíží a dá se říct, že se tím nachýlila i první část florbalové sezony. Probíhá zatím všechno v klubu podle plánu? 

Plány jsou jedna věc a realita pak druhá. Ale pokud se něco  vyvíjí ještě líp než jste čekal tak je to samozřejmě výborné. Před touto sezonou nás čekalo zase spoustu nových  věcí a já jsem rád, že se nám je daří zvládat. Jsem rád, že se nám osvědčený model přihlášení co nejvíce družstev do soutěží opět ukázal jako dobrý. Všichni si zahrají soutěžní zápasy a co si budeme povídat herní praxe je to nejlepší pro to , aby se nám hráči vyvíjeli správným směrem. Podařilo se nám i  zapracovat nové, mladé trenéry a rozhodčí z našich řad. Jsem za to moc rád a ti kluci to fakt dělají s nadšením a se srdíčkem, za což jim moc děkuji. Až nad plán se nám podařilo vybudovat novou kancelář a začít budovat naší novou klubovou strukturu. Díky dotacím se nám i trochu nad plán podařilo zlepšit finanční zabezpečení pro klub.

Co zatím říkáte na výkony juniorů v nejvyšší soutěži? Bodově na tom nejsou zrovna nejlépe, ale výkony předvádějí slušné. Čekal jste podobnou úroveň soutěže, nebo vás KB Liga něčím překvapila

KB liga juniorů byla pro nás na začátku největší neznámou sezony. A to nejen z hlediska kvality, ale i zabezpečení všeho okolo. Doprava, ubytování zázemí hráčů atd. V první části soutěže jsme hráli s týmy , které opravdu patří k nejlepším pěti v celé republice. Byla to velká zkouška pro hráče a trenéry. Nicméně si myslím, že i díky některým zápasům jsme si dokázali , že jsou to týmy, které jsou sice úplně jinde ve všem, ale hrát se s nima dá. Je to velká zkušenost pro všechny. V druhé fázi, kterou hrajeme nyní jsou také sice kluby vyspělejší a s větší zkušeností, ale zápasy jsou už vyrovnané a velmi dramatické. Jinými slovy tyhle zápasy kluky strašně moc posouvají a dělají zkušenějšími. Máme velmi dobré hráče a v příštích sezonách budou přicházet další, kteří jsou nyní v dorostu nebo starších žácích. Pro ně je tato soutěž obrovská motivace a na druhou stranu klub se musí snažit pracovat jak trenérsky tak manažersky na tom aby se nejvyšší celostátní soutěž v juniorech i dorostu v Milevsku udržela.

Na sociálních sítích se po porážkách juniorů začali objevovat příspěvky od nepřejících kritiků. Jak se s tím kluci vypořádali, museli jste je nějak uklidňovat, nebo to pro vás vůbec nebylo téma? 

Na začátku jsme si všichni sedli a hovořili o tom co nás čeká. Říkali jsme jim, že tlak bude velký. Mluvili jsme o porážkách, mluvili jsme o velké ztrátě času osobního volna, mluvili jsme o obětavosti. Prostě, že to nebude vůbec lehké. Všichni si řekli, že do toho jdeme. Je jasné, že když taková situace pak opravdu nastane a že některé okamžiky byly fakt těžké, tak to kluci, ale i trenéři vnímají jinak. K obrovské cti všech, ale patří to , že to kluci nakonec zvládají. I když to každý prožívá po svém a má své krize vždycky se z toho dostaneme naší komunikací , hledáme a nacházíme pozitiva a společně vyrazíme na další zápasy.  Komentáře na různých sítích sice někteří čtou a možná nějak vnímají. Všichni, ale víme, že jsou to výkřiky pár individualit, kteří vám nikdy nic přát nebudou, vždycky se budou snažit vám škodit a brát energii. Naštěstí je jich pár a je to jejich boj především sama se sebou. Před našimi kluky obrovsky smekám a mají můj velký obdiv. 

Která kategorie vám za první měsíce sezony udělala největší radost a příjemně vás překvapila? 

Nechtěl bych to takhle škatulkovat a tak ke každé kategorii jednu 
větu. Přípravka mě moc překvapila a asi udělala největší radost v tom, že jsme přivedli ke sportu nových zhruba patnáct dětí,které se chtějí bavit sportem. V elévech máme dva týmy ,z čehož jeden hraje na špici v kraji a druhý slouží pro mladší ročníky a nováčky. V mladších žácích máme také dva týmy tentokrát podle ročníků. 2006 letos ještě neprohráli  a 2007 se obrovsky posouvají v zápasech na velkém hřišti , kde hrají letos první sezonu. Starší žáci opět dva týmy. Jeden je druhý v Jihočeské lize a tým bílých se začíná už také zvedat. Dorost A bojuje o opětovnou účast na MČR a záložní tým B dorostu v druhé lize nachází svůj herní rytmus. O juniorech jsme mluvili a muži si drží svůj standart. Velké zlepšení vidím u dívčích kategorií. Jak elévky tak mladší žákyně se obrovsky zvedli a jejich tendence zlepšování je obrovská.

Jak už jste zmiňoval dorostenci stejně jako v loňském roce bojují o postup na MČR, na které letos postupují dokonce čtyři týmy. Aktuálně se nacházíte na 5. příčce tabulky. Jak hodnotíte dosavadní výsledky? Je to jedna z priorit klubu zopakovat tento velký úspěch? 

Máme za sebou přes polovinu zápasů. Jak jsi řekl jsme na pátém místě a to na postup nestačí. Naším cílem bylo a stále je se pokusit na MČR opět postoupit. Bylo by to pro kluky a vůbec celý klub opět velké zadostučinění za jejich dřinu a snahu. Plně věřím , že se to povede a podřídíme tomu veškerou přípravu. Odehráli jsme většinu zápasů s týmy z popředí tabulky, kde se nám bohužel na rozdíl od loňského roku nepodařilo bodovat. To je trochu rozdíl od loňska, když nám chybí trochu štěstíčka. Nicméně tento tým je také velmi silný a když si všichni uvědomí o co bojují tak věřím, že to dokážeme. 

Na začátku prosince se v Praze konalo MS mužů. Jak hodnotíte tento šampionát? Považujete ho za úspěšný pro naši zemi? 

Myslím, že to má dvě úrovně. První je akce jako taková. Ta se jednoznačně povedla na jedničku. Byla velmi dobře připravená a přilákala jak do hal tak k televizorům spoustu diváků. Padaly rekordy v návštěvnosti a vůbec celá atmosféra okolo mistroství byla úžasná. Druhá rovina je sportovní. Náš tým opět obsadil nepopulární čtvrté místo. Myslím, že tenhle tým na medaily určitě měl.Zdá se mi , že z top hráčů naší sestavy trenéři nedostali to co v nich bylo a co měli natrénováno. Na druhou stranu jsme čtvrtí na světě a to v jiných kolektivních sportech těžko dosahujeme.

O Štědrém dnu do naší haly dorazil švýcarský Santa Patrik Dóža, aby předal dárky od naší partnerské florbalové značky FatPipe a zatrénoval si společně s dětmi. Jak jste byl spokojen s touto akcí? Stane se tato akce každoroční tradicí? 

Náš manažer Jaromír Hrůza s touto myšlenkou přišel někdy v listopadu. Byla to pro nás úplně nová věc a my jsme ji chtěli zkusit. Asi 3 dny před vlastní akcí mi napsal Paddy, že by také dorazil. Má s naším klubem velmi dobré a blízké vztahy a tak to chtěl spojit zároveň s poděkováním za podporu na MS. Slovo dalo slovo a narodila se z toho akcička , která mě úplně nadchla. Přišlo strašně moc hráčů i s doprovodem a nádherně jsme si to dopoledne užili. Byly soutěže, dárky a hlavně taková krásná atmosféra. Myslím, že se to všem líbilo a tato akce má na to , aby se stala tradicí.

Blíží se konec roku, co byste popřál Došwihákům do nového roku?

Chtěl bych všem popřát hodně zdraví, žádná zranění, hodně štěstí a aby je florbal stále bavil a přinášel krásné zážitky a pocity. Zároveň bych chtěl poděkovat všem, trenéry počínaje, rodičům a všem co se okolo našeho klubu točí za vzornou spolupráci a popřát jim krásný nový rok