Starší žáci na Prague Games sbírali zkušenosti

Jako každý rok se od středy 10. až do soboty 13.7. konal v Praze největší mládežnický mezinárodní turnaj – Prague Games. Tento turnaj si nenechali ujít ani naši starší žáci. Kluci si tento turnaj jeli především užít a nasbírat nové a velmi cenné zkušenosti do dalších zápasů, které kluky budou čekat v nové sezóně.

První zápas Došwiháky čekal v hale v Kunraticích, kde se kluci střetli s velmi silným týmem z Lotyšska – Rubene. Soupeř v tomto zápase dominoval a potvrdil roli favorita. Ve druhém zápase se milevští střetli s FBŠ Olomouc. Po velmi rychlých akcích se náš tým opět dostal pod velký tlak a zápas se již nepovedl otočit v náš prospěch.

Druhý den v hale Kotlářce na náš tým čekal finský soupeř SB Vaasa P05. Naši kluci již s tímto týmem sehráli velmi vyrovnaný duel a bylo znát, že kluky již nesvazuje nervozita. I přes zlepšený výkon a několik vydařených akcí se nakonec nepovedl dovést zápas do vítězného konce. V prvním kole play – off čekal na kluky tým z hlavního města Slovenska – Snipers Bratislava. Soupeř byl po celou dobu zápasu aktivnější a i přes velkou bojovnost, která se klukům rozhodně nedá upřít byl soupeř nad síly našeho týmu.

Po této porážce spadli Došwiháci do play- off B, kde na ně v pátek ráno čekal na hale Slavia švýcarský Neuchatel United. Do tohoto zápasu kluci nastoupili s velkým odhodláním a bojovností, protože věděli, že jde o setrvání v turnaji a bylo to od samého začátku znát! Po výborných kombinacích, které byli zakončeny krásnými góly kluci drželi zápas ve své režii. Bohužel po povedeném prvním poločase přišlo lehké uspokojení a soupeř trestal. Během tří minut Neuchatel skóre otočil. Došwiháci si poté dokázali vytvořit několik slibných šancí, ale bohužel je zradila koncovka. Po závěrečném hvizdu svítilo na ukazateli skóre nepříznivý výsledek 3:4. Tato prohra znamenala pro starší žáky konec na turnaji. I přesto, že se zápasy nevyvíjely dle našich představ si kluci odvážejí velké zkušenosti a obrovský zážitek z celého turnaje.

Sestava: Adam Hejný – Milan Krtek, Jakub Veselý, Lubomír Silvestr, Jakub Hrdlička, Jakub Trojáček, Patrik Novotný, Martin Schorník, Šimon Douda, Denis Horek, Filip Baťala.