Archiv pro den: 2. 11. 2019

8 - 3
Celkový čas

FBC Došwich Dorostenci A / FBC Štíři Č. Budějovice

Do druhého zápasu nastoupili dorostenci oslabeni o svého kapitána Lukáše Trojáčka a o Jakuba Kotrbu, kteří odjeli pomoci juniorům v bojích o důležité body. Proti Štírům z Českých Budějovic tedy nastoupil oslabený tým ,ale na hřišti to vůbec nebylo znát. Kluci se semkli a o odehráli jeden ze svých nejlepších zápasů v sezoně. Kdyby naši hráči  proměnili všechny vyložené šance tak mohli získat i body. Konečný stav 3:5 tentokrát nebyl tak důležitý jako předvedená hra našeho týmu, která je velkým příslibem do dalších zápasů.

SESTAVA:Tvrdík – Prokop, Schorník, Pištěk, Hejný – Šobek,Štván,Kolář – Trojáček Jakub, Dolejš, Sláma

Online na českém florbale

3 - 5
Celkový čas
1 - 7
Celkový čas

FBC Došwich Dorostenci A / SK Meťák České Budějovice

V sobotu 2.11. odjeli dorostenci A odehrát další dvě utkání 1. ligy opět do Kostelce nad Černými lesy. Za soupeře tentokrát měli dva budějovické týmy a to Meťák a Štíry.

V prvním zápase milevští borci nastoupili proti  Meťáku České Budějovice. Od začátku bylo vidět, že kluci se o body chtějí poprat a jejich motivace získat tři body byla obrovská. Hned v úvodu se podařilo vstřelit gól a to kluky ještě více nakoplo. Soupeř ale také přidal a tak byl vidět celkem zajímavý florbal. Dorostenci postupně ale navyšovali tempo a získávali převahu. Ta byla hlavně ve druhé třetině přetavena v krásné góly a tak po druhé třetině svítilo na ukazateli skóre 7:2. Ve třetí třetině přidali naši hráči ještě dva góly a celkový stav 9:2 byl jasným ukazatelem poměru sil na hřišti. Hattrickem se v tomto zápase blýskl Jakub Štván. Celý tým odehrál skvělý zápas a po zásluze získal další body.

SESTAVA:Tvrdík – Trojáček Lukáš, Kotrba, Prokop, Schorník, Pištěk,Hejný – Šobek,Štván,Kolář – Trojáček Jakub, Dolejš, Sláma

Online na českém florbale

9 - 2
Celkový čas
2 - 5
Celkový čas

FBC Došwich ml. žákyně / Turnaj

V sobotu 2.11. bylo na programu v Hrdějovicích 3. kolo Jihočeské ligy mladších žákyň. Naše holky se představily proti tradičním týmům z Písku a domácím Štírkám z Českých Budějovic.

První dvojzápas Došwihačky rozehrály proti domácímu týmu z Českých Budějovic. Holky od prvních vteřin na soupeřky vlétly ve velkém stylu, krásné akce většinou končily gólem. Útočné choutky soupeřek končily na skvěle chytající gólmance. Utkání holky ovládly 7:1. Po krátké přestávce holky vyzvaly soupeřky z Písku, tyto zápasy patří k těm nejhezčím, které se v této sezóně hrají. Oba týmy předvádí pohledný florbal, který se divákům rozhodně líbí a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Nicméně Došwihačky byly o něco lepší v koncovce a to znamenalo další vítězství na turnaji tentokráte 4:2.

Po půlhodinové přestávce holky nastoupily do dalšího dvojzápasu. Opět Došwihačky nastoupily proti rivalkám Štírkám z Českých Budějovic. Holky hned po prvním buly šly do vedení a krátce přidaly ještě jeden gól. Bohužel to naše mladší žákyně ukolébalo a přestaly hrát svoji hru. Postupně přebíraly iniciativu Štírky, které holkám vnutily jejich styl hry a dokázaly zápas otočit. Na holkách byla vidět i trochu únava z předchozích bojů a nepřidalo jim ani nesportovní chování z lavičky soupeře. Došwihačky nakonec utkání prohrály 6:8. Poslední zápas sobotního dne byl opět proti Písku, šlo opět o hezký florbal. Holky měly ještě v hlavě předchozí utkání, a ne úplně se jim vše dařilo. Po první půlce utkání prohrávaly o dva góly. To by ale nebyly naše Došwihačky, aby utkání utkání vzdaly. Holky postupně začaly přebírat aktivitu a začaly si vytvářet šance. Dvě minuty před koncem se podařilo našim hráčkám srovnat a minutu před koncem zápasu dokonce utkání otočit. I přes závěrečný tlak soupeřek se jim už vyrovnat nepodařilo. Na lavičce i v hledišti tedy mohla zavládnout velká radost a nadšení z třetího vítězství na turnaji. Mladší žákyně nakonec na turnaji zaznamenaly tři vítězství a jednu porážky a ovládly další letošní turnaj!

Hodnocení trenérů: Tato sezóna je neskutečně vyrovnaná, utkání se hrají ve vysokém tempu a o výsledku rozhodují většinou maličkosti. Holky se postupně zlepšují ve všech herních dovednostech. To nám ukazuje, že nastolená cesta je správná. Holky florbal baví, a to je vidět ve hře. Navzájem se podporují i když se nám herně nedaří. Velké díky patří i rodičům, kteří neúnavným povzbuzováním, hnali holky kupředu.

Sestava: Kovářová Adéla – Vejdovcová Tereza, Lelková Anita, Čunátová Anna, Fischerová Eliška, Prokopová Denisa, Simona Jírovcová, Černá Sabina, Klímová Lucie

Náhled

Mlži-Panteři / Turnaj

V sobotu 1.11. vyrazili mladší žáci – Panteři na svůj další turnaj do Českých Budějovic, kde se střetli s domácím Meťákem, Štíry České Budějovice a Pískem.

V prvním zápase kluci narazili na Štíry z Českých Budějovic. Utkání bylo od začátku velmi tvrdé, ani jeden z týmů nenechával soupeři ani metr prostoru navíc. V prvním poločase byli aktivnější budějovičtí, kteří ale několik ve výborných šancích ztroskotali na výborném Habartovi. Paradoxně se prosadili pouze Došwiháci a po půli zápasu vedli. V druhé třetině přišla zlepšená hra milevských a hra se vyrovnala. Za stavu 2:1 pro Pantery kluci polevili a soupeř trestal. Během několika minut dokázal utkání otočit a dokonce odskočit o dvě branky. Došwiháci poté všechny své síly vložili do útoku. Bohužel se podařilo pouze snížit a Panteři tak svému soupeři podlehli 3:4. Byla to pro kluky první porážka v sezóně.

V druhém zápase kluci narazili na domácí Meťák České Budějovice. Utkání mělo od začátku jasný vývoj. Milevští na svého soupeře vlétli a rychle odskočili o několik branek. V polovině zápasu došlo k nešťastnému zranění našeho brankáře, který schytal nepříjemnou ránu do ohryzku a musel střídat. Ani to ale Došwiháky nevykolejilo a pokračovali v dobrém výkonu podtrhnutém vstřelených brankami. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 10:1 pro naše kluky.

V posledním zápase na turnaji šlo o druhé místo. V cestě stáli florbalisté z Písku. Šlo o klasický zápas těchto soupeřů. Utkání mělo velký náboj a hrál se pěkný útočný florbal. Po polovině zápasu vedli Došwiháci 1:0. Urputný boj pokračoval i v druhém poločase. Bohužel se soupeři podařilo 7 minut před koncem srovnat. Další branka už se ani jednomu týmu vstřelit nepodařila a mužstva se tak rozešla smírně. Došwiháci díky lepšímu skóre nakonec na turnaji obsadili 2. místo a na tomto místě se drží i v celkovém pořadí!

Komentář k turnaji trenéra Adama Černého: ,,Jsem spokojen s přístupem kluků. Na hřišti nevypustili ani jeden souboj a plnili pokyny, které jsme si řekli v kabině. V prvním zápase nám dělalo problém malé hřiště. Přece jenom jsou kluci zvyklí na jiné rozměry. Postupně jsme se, ale zlepšovali a naše výkonnost postupem turnaje rostla a rostla. Vyzdvihnout bych chtěl derby s Pískem, které mělo velký náboj a bylo to pravé završení tohoto vyrovnaného turnaje těch nejlepších týmů v kraji. Těším se na další turnaje. “

Sestava: Habart, Kroupa – Prokop, Smrčina T., Vaniš, Kašpar – Čunát, Neužil, Hanus, Kraus, Vachta, Pištěk

Náhled

Mlži-Žraloci / Turnaj

V sobotu 2.11, odehráli svůj domácí turnaj mladší žáci Žraloci. Ve třetím výkonnostním koši jim byly soupeřem týmy z Kaplice, Soběslavi a Tábora.

V prvním zápase Došwiháci narazili na tým Spartak Kaplice. Utkání bylo od začátku vyrovnané. Kaplice měla o rok starší tým než naši hráči a ze začátku zápasu to bylo znát především v osobních soubojích. Ještě pět minut před koncem hosté vedli 3:1 a vypadalo to se šancemi na vítězství pro naše barvy velmi mizerně. Poté se ale na soupeři projevila únava, jelikož Kaplice přijela pouze v 7 lidech, za což si ale zaslouží uznání, protože celé utkání hrála velmi dobře. Došwiháci posledních 5 minut měli výrazně navrch a podařilo se jim vyrovnat skóre. Došwihákům byl ale remízový stav málo a pouhé tři sekundy se jim podařilo utkání otočit, což rozpoutalo velkou radost v milevské sportovní hale. V druhém utkání čekal na naše hráče nedaleký Tábor. Došwiháci vstoupili do utkání lépe a rychle vedli. Soupeř se poté také osmělil a vyrovnal hru. Utkání se opět rozhodovalo v druhém poločase, kde měli větší hlad po gólech naši hráči a zaslouženě si došli pro vítězství 4:1. V posledním a rozhodujícím zápase čekala na milevské Soběslav. O motivaci bylo rozhodně postaráno, jelikož pokud by se podařilo vyhrát tak si Žraloci zajistí postup do 2. výkonnostního koše! Utkání bylo od začátku opravdu vyrovnané, byl to boj o každý kus hřiště a skóre se přelévalo ze strany na stranu. Za stavu 5:5 přišel klíčový moment zápasu. Dobře sehranou akci dokázali Došwiháci proměnit a ujali se těsně před koncem využít. Soběslav se snažila vyrovnat, ale Žraloci si vítězství nenechali vzít a zajistili si vítězství na turnaji a zasloužený postup do 2. výkonnostního koše, což je pro náš mladší tým našich mladších žáků skvělá odměna a výsledek!

Sestava: Novák, Novotný – Bastl Dušek, Hrych, Rataj, Koudelka, Hron, Trojáček, Pešata, Barták, Krajča, Macko, Kudrna,

Náhled