Dorostence A čeká v 1. kole play off derby se Strakonicemi

K posledním dvěma zápasům  v základní části odjeli dorostenci A v sobotu do Šťáhlav. V boji o vítězství v 2. výkonnostním koši narazili nejprve na FBC Říčany a poté na domácí FBŠ Plzeň.

V prvním utkání šlo o souboj dvou doposud neporažených týmů v tomto kole a tedy boj o prvenství. Milevští borci nastoupili do utkání skvěle a první třetinu vyhráli jasně 3:0 po výborném výkonu. Ve druhé třetině se Draci z Říčan začali rychleji pohybovat a zvýšili svoji aktivitu v útočném pásmu.Výsledkem byla velmi pohledná a vyrovnaná třetiny, ve které oba týmy vstřelili po třech brankách. Rozhodujícím momentem zápasu byl zřejmě začátek třetí třetiny, kdy chyby milevských posadily soupeře do sedla a ten otočil výsledek zápasu velmi rychle ve svůj prospěch.I když se milevští snažili se zápasem něco udělat, tak soupeř si už vítězství zkušeně pohlídal. Utkání byla spíše slušela remíza, ale i tak se Došwiháci rozhodně za svůj výkon nemusí stydět.

FBC Došwich Milevsko 6:8 FBC DRACI Říčany(3:0, 3:3, 0:5)

Ve druhém utkání narazili Došwiháci na FBŠ Plzeň, která patří v soutěži k výrazně slabším týmům. Milevským tedy šlo hlavně o vítězství a o co největší skóre a tím si zajistit co nejlepší výchozí pozici do play off. Proti soupeři tedy vyrukovali s jasnou ofenzivní taktikou. Soupeř nepříjemně bránil hluboko ve svém obraném pásmu.I přes tuto obranu se ale milevským dorostencům dařilo dostávat do šancí a skóre celkem rychle narůstalo. Hráči si vyzkoušeli několik útočných uskupení a variant, dařilo se střílet góly po samostatných akcích i po krásných kombinacích.Výsledek se nakonec zastavil na stavu 17:1 plně odpovídal útočné aktivitě našich mladíků!

FBC Došwich Milevsko 17:1 FBŠ Plzeň (8:1, 6:0, 3:0)

SESTAVA:Tvrdík – Lípa, Kotrba, Petroušek, Prokop – Sláma,Trojáček Lukáš, Kolář, Prčík,Štván, Šanda, Trojáček Jakub, Dolejš

Dorostence A čeká v 1. kole play -off za čtrnáct dní derby se Strakonicemi!