Marek Čáp: ,,Milevskému florbalu by Divize slušela“

V sobotu sehrálo v Kašperských Horách mužské áčko další dva důležité zápasy v boji o postup. Po vítězstvích 8:5 nad Vimperkem a 12:3 nad rezervou Strakonic udělali naši hráči důležitý krok k postupu do baráže o Divizi. Své první nominace do mužů se o víkendu dočkal sedmnáctiletý obránce Marek Čáp, který podle trenérů předvedl velmi dobrý, spolehlivý výkon. Po úspěšné premiéře jsme Marka přizvali k rozhovoru.

Prožil jsi vítězný debut v mužském áčku. Jak jsi viděl z tvého pohledu oba zápasy a jak se ti hrálo?

První utkání s Vimperkem bylo v první třetině vyrovnané a skóre se přelévalo ze strany na stranu, povedla se nám druhá třetina, ve které jsme si vytvořili náskok, který už do konce zápasu kontrolovali. V druhém zápase soupeř nastoupil v nízkém počtu hráčů a bylo jen otázkou času, kdy mu dojdou síly. Celé utkání jsme kontrolovali a s přehledem si došli pro další tři body. Hrálo se mi vcelku dobře, ze začátku jsem trochu měl problém srovnat se s důrazem v osobních soubojích, ale později jsem si zvykl a s výkonem jsem byl spokojen.

Jaká je atmosféra v kabině, zapadl jsi mezi starší spoluhráče?

Atmosféra v týmu byla velmi dobrá, táhli jsme za jeden provaz. Doufám, že jsem zapadl. Jsem takový typ člověka, kterému nedělá problém zapadnout do žádné party. Máme mladý tým, ve kterém působí také dost mých kamarádů z juniorky takže to byla také výhoda.

Letos jsi působil v 1. lize juniorů, kde jsi narazil na mnoho zajímavých soupeřů. Jaký je pro tebe největší rozdíl mezi juniorským a mužským florbalem?

Největší rozdíl je podle mě v osobních soubojích, musel jsem si ze začátku trochu zvykat, ale mám rád tento styl hry takže to poté nebyl velký problém. Juniorský florbal se hraje nahoru dolů, naopak v seniorském florbale je mnoho zkušených hráčů, kteří dokáží míček podržet a více zde rozhoduje i taktická stránka.

Mužské áčko vyhlásilo ambice na postup do divize. Je podle tebe tento cíl reálný?

Myslím si, že určitě ano. Máme velmi dobrý tým plný nadstandardních hráčů na Regionální ligu, což je velká výhoda. Vítězný a důležitý gól dokáže dát prakticky každý. Sice jsem hrál zatím pouze dva zápasy, ale i tak dokážu říct, že patříme mezi velké favority. Milevskému florbalu by určitě divize slušela. Pokud budu moct udělám maximum pro postup.

Děkujeme Marku a ať se i nadále daří!