Starším žákům letošní Prague Games nevyšlo podle představ

Jako každý rok se i letos konal na začátku prázdnin v největší metropoli České republiky jeden z největších mezinárodních florbalových turnajů -Prague Games. Bohužel se letošního ročníku z důvodu pandemie koronaviru neúčastnily tradiční týmy z Finska, Švédska a Švýcarska, tento rok na turnaji bojovaly týmy pouze z Čech a Slovenska, ale to na atraktivitě vůbec neubralo. Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 200 týmů a mezi nimi nechyběli ani naši starší žáci.

Kluci si jeli turnaj především užít, v době náročné přípravy si zahrát kvalitní zápasy a nabrat patřičné zkušenosti. Proto i tak přistupovali trenéři ke každému utkání. Došwihákům byli do základní skupiny nalosováni opravdu těžcí soupeři. První zápas kluky čekal ve středu v hale Tatranu Střešovice, kde nastoupili proti velmi silnému soupeři Galaxy BB (pozdější finalista turnaje), který byl tvořen hráči z různých jihomoravských celků. V tomto utkání byl jednoznačně lepší soupeř, který hrál aktivně a velmi rychle a nedal našim hráčům zcela žádnou šanci. Druhé střetnutí v prvním turnajovém dni ve stejné hale odehráli naši hráči proti favoritovi turnaje Black Angels. Kluci drželi krok se soupeřem pouze v prvním poločase a to i díky výborným zásahům našeho brankáře Adama Hejného. Ve druhém poločase soupeř poté přeřadil ještě na větší rychlost a utkání dovedl s přehledem do vítězného konce. Druhý hrací den kluky čekalo poslední klání ve skupině., soupeřem jim byli Kanonýři Kladno. Naši hráči vstoupili do utkání velmi aktivně a po dvou brankách rychle vedli. Toto vedení se dařilo držet velmi dlouho. Velmi důležité zákroky si připsal brankář Matěj Habart, který dokázal zlikvidovat i trestní střílení soupeře! Bohužel ke konci zápasů soupeř zatlačil naše hráče a díky přesným střelám se mu podařilo utkání otočit. Ani poslední zápas a velmi slibně vyvíjející zápas nedovedli naši hráči do vítězného konce a do play – off vstupovali z posledního 4. místa. Na první utkání play – off zamířili Došwiháci do Vinohrad, kde je čekali hráči Říčan. Naši hráči pokud chtěli v turnaji i nadále pokračovat, tak museli toto těžké utkání zvládnout. Kluci nastoupili s velkým odhodláním a touhou vyhrát. Bohužel v tomto souboji předvedl skvělý výkon brankář soupeře, který vychytal několik velkých šancí našich kluků a jeho velkou zásluhou nakonec utkání dokázal soupeř ovládnout 3:0 a postoupil do další fáze turnaje. Došwiháci se tak s turnajem museli rozloučit o mnoho dříve než se čekalo a především než sami všichni účastníci chtěli.

I přesto že se turnaj nevyvíjel podle přestav, tak si kluci z turnaje odnášejí spoustu nabraných zkušeností a zážitků, které jistě využijí v nadcházející sezoně!