Cesta pohárem nekončí! Muži A si vyšlápli i na Příbram!

V neděli 6.9. odjeli muži A do Hořovic k zápasu 3. kola Poháru Českého florbalu. Soupeřem jim byli Žraloci Příbram, kteří chtěli překazit úspěšné milevské tažení letošním ročníkem.

Začátek zápasu se hostům vůbec nepovedl. Domácí Žraloci působili živějším dojmem a od začátku přehrávali svého soupeře. Celou první třetinu působili milevští ospalým dojmem a soupeř neaktivitu potrestal nejprve ve 13. minutě, kdy využil přesilovou hru a poté v poslední minutě první třetiny. Do kabin si tak domácí odnášeli dvoubrankové vedení. Do druhé třetiny nastoupilo zcela jiné mužstvo. Naši hráči byli od začátku třetiny velmi aktivní. Snížení přišlo ve 27. minutě, kdy se prosadil Keyzlar a bylo to již pouze o gól. Ale o dalších třináct sekund později to bylo opět o dvě branky. Ztrátu koncetrace po vstřelené brance Žraloci okamžitě potrestali. I po inkasované brance ale aktivita milevských nepolevovala. A odměna přišli velmi brzy. Těsně před polovinou utkání se dokázal prosadit Dolejš a do konce druhé periody stihli Došwiháci dokonce vyrovnat zásluhou Keyzlara. Rozhodující moment přišel v 45. minutě utkání, kdy se k vybojovanému míčku dostal Marek Čáp a poslal milevské poprvé v zápase do vedení. Do dvoubrankového vedení šli poté Došwiháci v 53. minutě, kdy se našemu celku podařilo využít početní výhodu. Když už to vypadlo, že milevští dovedou utkání s přehledem do vítězného konce, vykřesal jiskřičku naděje pro domácí Soukup. Minutu na to odpověděl, ale Štván. Další ztráta koncetrace vedla další brance Soukupa, který tak zkompletoval hattrick a opět snížil. I přes několik šancí se již domácím vyrovnat nepodařilo, ba naopak. Svůj hattrick zkompletoval Petr Dolejš a potvrdil skvělý nedělní obrat Došwihákům!

FBC Žraloci Příbram 5:7 FBC Došwich Milevsko (2:0)(1:3)(2:4)

Branky a asistence: 13. Hudík (Kalous), 20. Soukup (Krejsa), 28. Dvořák (Soukup), 56. Soukup (Dvořák), 57. Soukup (Hudík) – 28. Keyzlar (Čekan), 30. Dolejš (Štván), 40. Keyzlar (Trojáček), 45. Čáp (Fridrich), 53. Dolejš (Keyzlar), 57. Štván (D. Hrůza), 58. Dolejš (Štván) Počet diváků: 30, Vyloučení: 3:3, Využití: 1:2

FBC Žraloci Příbram: Šimon (Vopěnka) – Kalous, Karas, Krejsa, Sedláček, Roubíček, Dvořák, Urban, Štěrba, Hudík, Soukup

FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Šimák) – Mrzena, Stráňka, Čáp, Čekan, Plocha- Trojáček, D. Hrůza, Dolejš, Keyzlar, Štván, Kotrba, Fridrich, Koukol, Bečka

Hodnocení zápasu od trenéra Lukáše Dolejše: Narazili jsme na velmi vyzrálý, taktický tým. Příbram přesně věděla, jak chce hrát a pečlivou obranou nás k ničemu nepouštěla. My jsme ze začátku hráli ospale a zbytečně jsme prohrávali. Proto bylo o první přestávce nutno něco změnit. Výrazně jsme zvýšili aktivitu, soupeře napadali a rychle přecházeli do útoku. Tím jsme byli více na balonku a vytvářeli si gólové příležitosti. Do posledního dějství jsme šli se stejnou taktikou a udrželi osobní ukázněnost. Jsem pyšný na naše hráče, že nesložili zbraně, zápas otočili a po zásluze vyhráli. Těšíme se na konečně domácí zápas s Královým Dvorem.

Došwiháci si tak vybojovali postup do 4. kola, kde přivítají na domácím hřišti třetiligový Králův Dvůr!

-cer-