Dragon Cup 2020 se i v netradičním termínu opět vydařil!

První zářijový víkend se v nově opravené milevské sportovní hale odehrál tradiční Dragon Cup. Turnaj, který si během poměrně krátké doby získal statut největšího regionálního mládežnického turnaje, byl i díky velkému zájmu klubů přeložen z původního květnového termínu. Jako tradičně se nejprve v sobotu představili přípravky a elévové. V neděli je poté vystřídali mladší žákyně a mladší žáci.

Přípravky

Celý turnaj odstartovala svým turnajem kategorie přípravek. Na poslední chvíli se z letošního ročníku odhlásilo několik celků, a tak se této kategorie zúčastnily pouze tři celky. Celý turnaj se odehrál systémem každý s každým a to hned dvakrát. Vítězem se nakonec stali nejmenší florbalisté z Písku, stříbrné medaile zůstaly doma a bronzové medaile putovaly do Strakonic.

Konečné pořadí:

  1. Floorball Club Písek
  2. FBC Došwich Milevsko
  3. FbC Strakonice

Elévové

V sobotu odpoledně měli svůj turnaj na programu elévové. Této kategorie se zúčastnilo šest týmů. Nejprve v základní skupině se střetl každý celek s každým. Čtyři nejlepší týmy poté postoupili do medailových bojů. Další dva celky čekal souboj o 5. místo. Do něho nakonec spadl Jindřichův Hradec a také domácí tým. V tomto souboji byl nakonec úspěšnější prvně jmenovaný celek a obsadil tak konečné páté místo. Do finále se probojovali oba týmy pražské Sparty, které v semifinále dokázali přehrát Písek a Strakonice, které čekal souboj o 3.místo. Bronzové medaile nakonec putovaly do Strakonic, které právě soupeře těsně přehráli. Finálový souboj odstartovala lépe sparťanské děvčata, která rychle vedla. Zkušenější chlapci ale postupem času přebírali iniciativu a zaslouženě si došli pro zlaté medaile.

Konečné pořádí:

  1. ACEMA Sparta Praha
  2. Sparta Girls
  3. FbC Strakonice
  4. Floorball Club Písek
  5. FK Slovan Jindřichův Hradec
  6. FBC Došwich Milevsko

Celý nedělní program patřil turnaji mladších žáků a také mladších žákyň. Do kategorie mladších žáků se přihlásilo osm celků, do mladších žákyň poté čtyři týmy. Celé dopoledne byly na programu základní skupiny obou kategorií, odpoledne vše vyvrcholilo vyřazovací fází.

Mladší žákyně

V dívčí kategorii se v souboji o bronz střetli domácí Tygřice a písecká děvčata. V základní skupině skončilo vzájemné utkání bezbrankovou remízou, dal se tedy očekávat vyrovnaný souboj. Do medailového souboje od začátku ale vlétli s velkou aktivitou domácí hráčky a soupeřky přehrávaly. Odměnou jim byly dvě branky, díky kterým zůstala bronzová medaile z dívčí kategorie v Milevsku. Finálový souboj byl opět v režii pouze týmů z Prahy, své síly totiž poměřily hráčky Chodova a Tigers Start98. Ve vyrovnaném souboji šly do vedení hráčky Tigers. Několik minut před koncem se ale soupeřkám povedlo vyrovnat a utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byly úspěšnější hráčky Startu98, které tedy vybojovaly k jejich velké radosti zlaté medaile.

Konečné pořadí:

  1. Florbal Chodov
  2. Tigers Start98 Kunratice
  3. FBC Došwich Milevsko – Tygřice
  4. Floorball Club Písek

Mladší žáci

Velkým překvapením celého dne byl v chlapecké kategorii dozajista Velký Beranov. Neznámý celek překvapil nejprve favority ve skupině a zaslouženě si dokonce došel až pro bronzové medaile, když v souboji o bronz přehrál další překvapení turnaje Rafany Netolice. Jako v kategorii elévů, tak i v mladších žácích se do finále dostali oba týmy pražské Sparty. Finálové klání dospělo stejně jako v dívčí kategorii až do nájezdové loterie. V té byli nakonec úspěšnější kluci z akademie Barrandov a obsadili tedy 1. místo před svými kolegy z akademie Podvinný Mlýn. Domácí tým starších Panterů obsadil v základní skupině až 3. místo a musel se smířit se soubojem o páté místo, ve kterém přehrál rivaly z Písku. Druhý milevský tým – Žraloci na turnaji sbírali především zkušenosti a na výsledek trenéři vůbec nehleděli.

Konečné pořadí:

  1. ACEMA Sparta Praha Barrandov
  2. ACEMA Sparta Praha Podvinný Mlýn
  3. TJ Velký Beranov
  4. Rafani Netolice
  5. FBC Došwich Milevsko Panteři
  6. Floorball Club Písek
  7. FbC Strakonice
  8. FBC Došwich Milevsko Žraloci

-cer-