Muži v prvním domácím zápase přehráli Tábor 9:3!

V sobotu 19. září v šest hodin večer byl v milevské sportovní hale na programu dlouho očekávaný zápas. Milevští muži A přívítali v historicky prvním domácím utkání v DIVIZI rivala z Tábora.

Mužstvo našeho soupeře dorazilo na zápas v nízkém počtu hráčů a zvolilo očekávaně především defenzivní taktiku. Milevští byli od začátku zápasu pochopitelně aktivnější a drželi většinu času míček na svých hokejkách. Odměna přišla již v 6. minutě, kdy se od levého mantinelu uvolnil Adam Černý a střelou do šibenice nedal hostujícímu brankáři šanci. Hosté se ale nevzdávali a v první třetině předváděli velmi dobrý výkon. Rychlé brejky dělali domácímu týmu velké problémy a několikrát musel hasit velké šance Kahoun. V poslední minutě první periody se ale přece jen hosté dočkali vyrovnání a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Podobný průběh zápasu pokračoval i v druhé třetině. Milevští se snažili dobývat dobře bránící obranný val soupeře a soupeř hrozil z protiútoků. Skvělými zákroky držel hosty ve hře Luboš Zeman, který domácí přiváděl k šílenství. Další změna skóre přišla až těsně za polovinou utkání. Střela Zenkla z poloviny hřiště zaplula až za záda Kahouna a opařil slušně zaplněnou domácí halu – 1:2. Vedení hostům vydrželo necelou minutu. Procházka hledal před brankou volného Koukola, před kterým se snažil jeden z obránců dostat míček do bezpečí. K jeho smůle se míček odrazil od jeho nohy do branky. Milevští politi živou vodou zvýšili tempo a to neslo kýžené ovoce. Uprostřed hřiště zcela nehlídán otočil stav střelou k levé tyči Stráňka. Dvě minuty před koncem poté zaúřadovala první útočná formace domácích. Během 22 sekund přidali další dvě branky Trojáček a Černý a do kabin si tak Došwiháci odnášeli tříbrankový náskok.

Do poslední třetiny šli domácí s cílem navyšovat náskok a nenechat hosty dostat se do kontaktu. To se začalo dařit hned ve 43. minutě, kdy se zrychlého brejku šikovně prosadil Daniel Hrůza. Jiskřičku pro hosty ještě vykřesal pět minut po začátku třetí části Jan Loskot, ale to bylo od táborského celku vše. Od té doby se již prosazovali pouze domácí. Nejprve svými dalšími dvěma brankami zkompletoval hattrick Lukáš Trojáček a poté také Adam Černý, který i uzavřel skóre sobotního zápasu na konečných 9:3 pro domácí.

FBC Došwich Milevsko 9:3 1. FbK Tábor (1:1)(4:1)(4:1)

Góly a asistence: 6. Černý (Mrzena), 34. Procházka, 35. Stráňka (Hrůza), 39. Trojáček, 39. Černý (Trojáček), 43. Hrůza (Keyzlar), 46. Trojáček (Černý), 49. Trojáček (Staněk), 58. Černý (Trojáček) – 20. Nekula (Janura), 33. Zenkl, 45. Loskot (Janura) Střely: 38:22, Vyloučení: 1:0, Využití: 0:0, Počet diváků: 79, Rozhodčí: Lukáš Teska, Jiří Kohnheiser, Nejlepší hráči: Lukáš Trojáček – Lukáš Janura

Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Šimák) – Plocha, Mrzena (C), Stráňka, Čáp, Fridrich – Černý, Trojáček, Kotrba – Procházka, Staněk, Koukol – Hrůza, Štván, Keyzlar

1.FbK Tábor: Zeman – Zenkl, Papež, Janura, Loskot, Dóka, Šťovíček, Kalina, Nekula

Hodnocení utkání od domácího trenéra Lukáše Dolejše: Ze začátku ospalejší výkon, nemohli jsme najít způsob, jak překonat zatáhlejší obranu soupeře. Trpělivou hrou jsme si vytvořili šance a začali dávat goly. Děkuji soupeři za statečný výkon a našim hráčům za zvládnutí prvního divizního zápasu.

Došwiháci si tedy ve své domácí premiéře připisují první tři body do tabulky. Další divizní utkání čeká milevský tým příští neděli proti Pacovským Honzíkům. Hrát se bude v nedalekém Chýnově. Doražte kluky podpořit i na venkovní utkání!