Junioři sahali na body, favorit z Ústí rozhodl v poslední minutě

Již čtvrté kolo kvalifikace o KB ligu bylo na programu v neděli 20.9. Od 13:00 přivítali junioři milevského Došwihu favorita z Ústí nad Labem, který po třech odehraných kolech vévodí tříčlenné tabulce. První vzájemné utkání odehrály týmy minulou sobotu, kdy severočeský celek přehrál Došwiháky na domácí palubovce 7:1. Milevští tedy v neděli měli určitě, co napravovat.

S velkou aktivitou vstoupili junioři do nedělního klání, za kterou byli odměněni hned ve 3. minutě. V přesilové hře se z velké vzdálenosti dostal ke střele Lukáš Trojáček a poslal domácí do vedení. Favorit kvalifikace se do tempa dostával pomaleji. Postupem času ale vyrovnával dění na hřišti a v 10. minutě srovnal také skóre, kdy rychlý kontr zakončil Karafiát. Nedisciplinovanost Ústí dokázali Došwiháci v první periodě využít i podruhé. Kotrbovu střelu tečoval šťastně do branky Hrůza – 2:1. Tímto výsledkem první třetina i zaslouženě skončila, i díky perfektně chycenému trestnému střílení z poslední minuty!

Začátek druhé části se našim hráčům vůbec nepovedl. Během tří minut hosté obrátili skóre. Těsně před polovinou utkání šli hosté poprvé do dvoubrankového vedení zásluhou Horna, který vsítil svůj první juniorský gól. Došwiháci dokázali do druhé sirény ještě snížit. Svoji druhou branku přidal Lukáš Trojáček.

Stejně jako začátek druhé třetiny, tak i začátek třetí části se začátek domácím nepovedl. Místo vyrovnání v přesilové hře milevští dokonce inkasovali. Když se v 45. minutě prosadil Koštoval a upravil skóre na 3:6, vypadalo to s milevskými šancemi prachbídně. Jiskřičku naděje ve 47. minutě vykřesal svoji třetí brankou v zápase Trojáček. Tři minuty do konce dokonce snížil Hrůza a snížil již pouze o jednu branku. Necelé dvě minuty před koncem byl vyloučen jeden z domácích hráčů a s milevskými nadějemi na bodový zisk to vypadalo špatně. Výborný výkon domácích ale vygradoval právě v oslabení, kdy se kapitán Lukáš Trojáček dvakrát dostal do samostatného úniku. Ten druhý byl úspěšný a rozpoutal velkou radost v milevské sportovní hale. Hosté bohužel ale pokračovali nadále v přesilové hře a v čase 59:12 si vzali ústečtí vedení zpět zásluhou Friedla. Po vstřelené brance hosté nevybíravě slovně atakovali domácí střídačku a rozhodčí zaslouženě jednoho z hráčů za tento prohřešek poslali na trestnou lavici. Došwiháci zahráli početní výhodu výborně a v čase 11 sekund před koncem přišlo vyrovnání. Nahození od jednoho z domácích se od nohy Hrůzy odrazilo do branky. Rozhodčí nedělního utkání ale branku kvůli úmyslnému kopnutí neuznal, což vzneslo velkou nevoli na milevské straně. Ve zbytku času se již milevským vyrovnat nepodařilo a Ústí si tak odvezlo z jihu Čech šťastné tři body.

FBC Došwich Milevsko 6:7 Florbal Ústí (2:1)(1:3)(3:3)

Góly a asistence: 3. Trojáček (Kotrba), 11. Hrůza (Kotrba), 38. Trojáček (Čáp), 48. Trojáček (Kotrba), 57. Hrůza (Dolejš), 59. Trojáček – 10. Karafiát (Horn), 21. Secký (Sattler), 23. Dolejší (Fuchsig), 30. Horn (Šedivý), 44. Dolejší (Fuchsig), 45. Koštoval (Karafiát), 60. Friedl (Secký), Střely: 26:35, Vyloučení: 4:4, Využítí: 2:2 + Secký osobní trest, Počet diváků: 34, Rozhodčí: Jan Čadek a Jan Strnad, Nejlepší hráči: Petr Šimák – Jiří Dolejší

FBC Došwich Milevsko: Šimák (Bandy) – Čáp, Kotrba, Fridrich, Keyzlar – Mrázek Trojáček, Soulek, Hrůza, Štván, P. Dolejš, Mrázek, Kolář

Florbal Ústí: Štěpánek (Landa) – Secký, Fuchsig, Medek, Vaca, Dobosz, Sattler, Kunc, Šedivý, Novák, Závěrka, Horn, Dolejší, Koštoval, Friedl, Karafiát

Hodnocení zápasu od trenéra Lukáše Dolejše: Klobouk dolů před výkonem našich hráčů. Za svůj statečný výkon si rozhodně bod zasloužili, nesložili zbraně za žádného stavu. Děkuji za kolektivní výkon a těším se na další zápasy s tímto týmem.

Svoji kvalifikaci o KB ligu zakončí junioři nadcházející sobotu na hřišti pražského Chodova.

-cer-