Mladší žáci: Panteři na domácí palubovce s polovičním úspěchem

O uplynulé neděli se rozjel nový ročník Jihočeské ligy mladších žáků. V letošní sezoně se této soutěže účastní tři milevské týmy – dva týmy z klučičích řad a jeden dívčí tým.

Starší tým Pirátů odstartoval novou sezonu v prvním výkonnostním koši a především na domácí palubovce. V prvním utkání narazili milevští na 1. FbK Tábor. Utkání bylo od začátku v režii domácích, kteří na svého soupeře vlétli a předváděli pohledné akce. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 8:2 pro Došwiháky, kteří tak odstartovali nový ročník na jedničku. V druhém utkání na turnaji s rivalem Písku nezačali milevští dobře a prohrávali. I přes postupný nápor se již skóre dotáhnout nepodařilo a vyrovnané utkání prohráli 2:5. Náročný turnaj pokračoval zápasem s Meťákem České Budějovice. Úvod utkání opět našim hráčům nevyšel a soupeř se dostal do vedení. Po přestávce ale Došwiháci předvedli fantastický obrat. Po krásných, rychlých kombinačních akcích obou formací skóre za velké podpory rodičů obrátili na konečných 8:5 pro tým z města maškar. V posledním nedělním zápase narazili svěřenci Zdeňka Duška na Štíry České Budějovice. I přes únavu obou celků po náročném dni, jsme mohli vidět nadstandardní florbal Jihočeské ligy. Oba týmy předvedly velmi dobrou hru, velmi vyrovnané utkání nakonec strhl na svoji stranu soupeř a zvítězil 2:4.

Došwiháci prožili povedený vstup do nové sezony na domácí palubovce. Po dvou vítězstvích a dvou porážkách nakonec obsadili konečné druhé místo a v nejlepším koši budou pokračovat i nadále!

Komentář k turnaji trenéra Zdeňka Duška: Velmi náročný turnaj hned na začátku sezony. Narazili jsme na opravdu kvalitní celky. Především utkání s Pískem a dvěma budějovickými celky měly opravdu kvalitu. Jsem opravdu spokojen s herním projevem. Kluci nevypustili žádný souboj a dařilo se nám předvádět kombinační akce. Ocenil bych také výkon brankáře, který nás v důležitých momentech podržel. Děkuji také rodičům, že kluky dorazili povzbudit.

Sestava: Novák – Kudrna, Barták, Řehoř, Kamír – Koudelka, Hrych, Dušek – Rataj, Bastl, Pešata

Mladším tým Žralokům vyrazil v neděli do Strakonic bohužel i bez svého hlavního trenéra Adama Černého, který odcestoval s muži A na utkání s Českými Budějovicemi. Ve druhém výkonnostním koši nečekalo Žraloky opravdu nic lehkého.

Hned první tvrdý direkt přišel pro kluky v zápase s domácím favoritem. Naši hráči byli zřejmě hlavami ještě v autech a soupeř si dělal na hřišti, co chtěl. I přes vysoký výsledek byl tento zápas obrovskou zkušeností pro nově tvořící mladý tým. V druhém zápase narazili Došwiháci na dívčí tým Meťáku České Budějovice. Ve vyrovnaném utkání byly nakonec úspěšněší soupeřky, které zvítězily 1:4. V posledním střetnutí na turnaji se střetli Došwiháci na modrý tým Štírů z Českých Budějovic. V tomto klání se milevští trápili v koncovce. I z posledního utkání tak nevyšli naši hráči vítězně a po porážce 0:4 obsadili na turnaji poslední místo a sestupují do 3. výkonnostního koše.

Sestava: Novotný – Fara, Vácha, Fořt, Plavec, Štolz, Vaniš, Stibor, Šoule

Komentář Davida Prokopa: První utkání nám vůbec nevyšlo. Soupeř ukázal velkou kvalitu a předčil nás ve všech činnostech. V ostatních zápasech jsme byli rovnocennými soupeři. Bohužel jsme se trápili v koncovce. Děkuji všem klukům za nasazení.