Muži A nestačili na Králův Dvůr, v Poháru Českého florbalu tedy končí

Na svatého Václava přivítali na domácí palubovce muži A v rámci 4. kola Poháru Českého florbalu třetiligový Králův Dvůr. Po skvělé pohárové jízdě si naši hráči brousili zuby i na velkého favorita.

Domácí na favorita vlétli a v průběhu první třetiny byli aktivnějším celkem. Po několika nevyužitých příležitostí přišla přece jen v 16.minutě odměna. Kdy udržel i přes velký tlak soupeřů míček na své hokejce Lukáš Trojáček a šikovně naservíroval balonek do velké šance Davidu Kolářovi, který se nemýlil a poslal domácí do vedení. S tímto skórem se odcházelo i do kabin.

Aktivita slibně prezentujících Došwiháků nepolevovala ani ve druhé části. Do dvoubrankového vedení šli milevští šest minut po přestávce, kdy Petr Dolejš našel pěkně před brankou Daniela Hrůzu a ten podruhé rozvlnil síťku branky Kohouta. Bohužel dvoubrankové vedení vydrželo 7 sekund. Po nahození Nového z pravého rohu si míček nešťastně srazil do branky domácí brankář Kahoun. Od tohoto momentu byl na hřišti úplně jiný Králův Dvůr. Hosté přidali na aktivitě a přebírali iniciativu. Vyrovnání přišlo v polovině utkání, kdy se prosadil aktivní Michal Nový. Obrat byl dokonán v 36. minutě. Po krásné průnikové přihrávce využil přesilovou hru Dvořák. O minutu později bylo ještě hůře, když hosty poslal do dvoubrankového vedení Daniel Riley. Toto vedení si hosté nesli i do druhé přestávky.

Po pauze Došwiháci se opět vrátili ke své hře. Na kýžené snížení došlo šest minut po přestávce. Nahození Keyzlara dokázal Kohout pouze vyrazit před sebe. V hloučku hráčů se nejlépe zorientoval Adam Černý a snížil na rozdíl jediné branky. Aktivita milevských nepolevovala. Domácí tým si vypracoval několik slibných šancí. Ani jedna z nich ale nebyla využita. Dvě minuty před koncem si domácí trenér Lukáš Dolejš před slibnou standardní situací vzal oddechový čas. Došwiháci sehráli standardní situaci opravdu špatně a naopak další branku přidali hosté. Poté sáhli ještě milevští ke hře se šesti hráči v poli. Své několikaleté zkušenosti z vyšší soutěže ale ukázali hosté a šestou brankou definitivně rozhodli o svém postupu do 5. kola Poháru Českého florbalu. I přesto se Došwiháci nemají rozhodně za co stydět a pohárová cesta se nedá hodnotit jinak než úspěšně!

FBC Došwich Milevsko 3:6 T.B.C. LUCERN Králův Dvůr (1:0)(1:4)(1:2)

Góly a asistence: 16. Kolář (Trojáček), 26. Hrůza (Dolejš), 46. Černý (Keyzlar) – 26. Kahoun vl., 30. Nový (Vlček), 36. Dvořák (Sluka), 37. Riley (Sluka), 59. Kodl (Sluka), 59. Konečný (Votava), Střely: 24:36, Vyloučení: 3:0, Využití: 0:1, Počet diváků: 81, Rozhodčí: Lukáš Teska a Jiří Kohnheiser

Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Šimák st.) – Mrzena (C), Keyzlar, Stráňka, Plocha, Čáp, Čekan, Fridrich – Černý, Trojáček, Kolář – Bečka, Staněk. Koukol – Hrůza, Štván, Dolejš – Kotrba

T.B.C. LUCERN Králův Dvůr: Kohout (D. Kameš) – Vlček, Riley, Mráz, Balej, Uhřík, Svoboda – Eliáš, Sluka, Votava, Dvořák, Horký, Lešuk, Škoula, M. Kameš, Nový, Kodl, Konečný

Komentář k zápasu od trenéra Lukáše Dolejše: Velmi povedený výkon od našich borců. Dokázali jsme držet krok s týmem z Národní ligy. Pouť pohárem sice končí, ale tento tým dokázal dojít hodně daleko, což je velmi pozitivní. Děkuji soupeři za krásný a čestný zápas a přeji další úspěchy.

Fotoreport z pondělního pohárového utkání ▼

IMG_1241