Muži A si odvezli z Chýnova důležité tři body

O uplynulém víkendu bylo již 3. kolo Divize. Milevský tým zajížděl v neděli do nedalekého Chýnova, kde vyzval tým s netradičním názvem – Pacovští Honzíci.

Důležité utkání začalo svižně. Hned v první minutě střetnutí se po chybě domácího kapitána Doubka dostali do přečíslení Adam Černý a David Kolář a druhý jmenovaný otevřel skóre zápasu. Zároveň to byla první branka v našem klubu pro letní posilu ze střešovického Tatranu. Po úvodní brance si naši hráči vypracovali několik dalších dobrých příležitostí, ale skóroval naopak soupeř. Přesilovou hru využil Tomšů a bylo srovnáno. Ještě do pauzy se ale milevští dostali opět do vedení. Na levé straně útočného pásma dostal prostor Daniel Hrůza a po šikovném natlačení se do dobré střelecké pozice vrátil hosty do vedení. Za tohoto stavu se i odcházelo do kabin po první dvacetiminutovce.

V nedělním zápase vycházely Došwihákům vstupy do utkání. Po třiceti sekundách od začátku druhé třetiny se dostal ke střele Trojáček. Nepovedený pokus se ale odrazil od mantinelu a za záda domácího brankáře Mácy ho dokázal doklepnout Václav Strouhal. O dvě minuty později dostal o trochu více prostoru Voborský a tečovanou střelou snížil na 2:3. Velmi dobrým výkonem se především prezentovala první milevská formace, která držela často domácí pod tlakem. Další branku svěřenci trenéra Dolejše připsali ve 26. minutě, kdy Kolář procedil svoji střelu pod rukou Mácy – 2:4. Když ve 34. minutě utekl Strouhal a zakončil svůj únik další brankou, vypadalo to, že milevští již drží pevně utkání v rukou. Ještě do pauzy ale přišlo varování. Další střela tentokráte od kapitána Doubka zapadla po cloně za Kahouna a do kabin se tak odcházelo za stavu 3:5.

Důležitým faktorem nedělního zápasu byly přesilové hry. Ve 45. minutě se hosté nechali již po několikáté v zápase vyloučit a domácí trestali. Zásluhou Doubka to již bylo pouze o gól. Velmi důležitý moment přišel deset minut před koncem utkání. Domácí kapitán Matěj Doubek neproměnil svoji příležitost. Z následného brejku se naopak po přihrávce Černého prosadil již potřetí v zápase Václav Strouhal a milevští šli opět do dvoubrankového vedení. Domácí kapitán neunesl dění na hřišti a zcela nepochopitelně odhodil svoji hokejku. Za tento prohřešek ho rozhodčí potrestali dvouminutovým trestem. V nabídnuté přesilové hře přišel zřejmě nejhezčí moment zápasu, po pěkné kombinaci dvojice Černý – Strouhal druhý jmenovaný posunul hosty do tříbrankového vedení. Po velké radosti ale přišla facka. Hned od 18 sekund později po chybě milevské obrany v zápase hodně angažovaný Doubek svojí třetí brankou opět snížil. Po dalším vyloučení domácích ale přišel definitivním úder. Již pátou branku v utkání vsítil Václav Strouhal a definitivně rozhodl o vítězství Došwiháků. Pacovští poté neunesli konec utkání, kdy několikrát tvrdě atakovali mladší milevské hráče, což vedlo k dohadům mezi střídačkami i mezi diváky. Nic to ale nezměnilo na tom, že Došwiháci si připsali první venkovní vítězství v letošní sezoně!

Pacovští Honzící 5:8 FBC Došwich Milevsko (1:2)(2:3)(2:3)

Góly a asistence: 12. Tomšů (Doubek), 23. Voborský, 38. Doubek (Voborský), 46. Doubek, 53. Doubek – 1. Kolář (Černý), 16. Hrůza (Štván), 21. Strouhal (Trojáček), 26. Kolář (Černý), 34. Strouhal (Kolář), 51. Strouhal (Černý), 52. Strouhal (Černý), 56. Strouhal (Trojáček), Počet střel: 34:30, Vyloučení: 5:5, Využití: 2:2, Počet diváků: 66, Rozhodčí: Petr Holeček a Martin Draxler

Sestavy: Pacovští Honzíci: Máca (Mareš) – Diviš, Kubíček, Škoda, Vágner, Z. Zajíc, Voldřich, Kaufman, Krátoška, Doubek, F. Zajíc, Zadražil, Voborský, Tomšů

FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Šimák ml.) – Trojáček, Keyzlar, Stráňka, Plocha, Čáp, Mrzena (C) – Černý, Kolář, Strouhal – Bečka, Staněk, Kotrba – Hrůza, Štván, P. Dolejš

Komentář trenéra Lukáše Dolejše k zápasu: Od začátku jsme si šli pevně za vítězstvím, výborný výkon od všech tří řad podpořený výborným výkonem brankáře. Škoda nečistého závěru utkání od soupeře. Vybojované a především důležité vítězství, které nás posune zase o něco dále.

Došwiháci se po dvou vítězstvích v řadě vyhoupli na 5. místo tabulky! V dalším kole milevští zajíždějí do Českých Budějovic, kde vyzvou rezervu tamních Štírů. Úvodní buly je naplánovano na neděli ve 12:15.