Starší žáci modří na domácí palubovce stoprocentní

Poslední zářijovou sobotu hostili zápasy 1. výkonnostního koše Jihočeské ligy starší žáci modří. Jejich soupeřem byly celky Písku, Tábora a Českých Budějovic.

Prvním soupeřem na turnaji a v sezoně zároveň byl okresní rival z Písku. Naši hráči nastoupili do zápasu a potažmo turnaje s velmi úzkým kádrem, což jim ale nedělalo žádný problém. Na kombinačně dobrého soupeře platily především rychlé protiútoky, které se dařilo Došwihákům proměňovat. Řádila především dvojice Sláma – Dolejš, kteří obraně Písku připravovali perné chvilky. I přes urputný tlak hostů na konci zápasu, se týmu od Otavy již nepodařilo vyrovnat a milevští si připsali první tři body v sezoně za vítězství 5:3!

Ve druhém utkání čekali na naše hráče Štíři České Budějovice. V tomto utkání se náš tým prezentoval velmi dobrou obranou, podpořenou výborným výkonem brankáře Matěje Habarta. Ten uzamkl svoji klec a za svá záda nepustil ani jeden pokus soupeře. Došwiháci si tak po vítězství 4:0 připsali další tři body.

V posledním utkání na turnaji milevští poměřili síly se zřejmě nejslabším týmem na turnaji – Táborem. Od začátku utkání naši hráči diktovali tempo a přidávali jednu branku za druhou. Soupeře téměř k ničemu nepustili a došli si pro pohodlné vítězství 13:2!

Sestava: Habart – Dolejš, Sláma, Kraus, Prokop, Vácha, Řežábek, Vála, Rázl

Komentář k turnaji trenéra Tomáše Habarta: Jsem moc rád, že jsme dokázali ovládnout hned první turnaj a zároveň domácí. I přes úzký kádr jsme všechny soupeře přehrávali, ať už týmově nebo individuálně. Těšíme se na další turnaje.

Fotogalerie ze sobotního turnaje

IMG_0557