Nekoncentrovanost a zbytečná vyloučení stála muže v Českých Budějovicích tři body

V neděli 4.10. vyrazili muži A do Českých Budějovic. V krajské metropoli vyzvali těsně po obědě v rámci 4. kola Divize rezervu českobudějovických Štírů.

Zápas pro Došwiháky začal skvěle. Po třiatřiceti sekundách se do střely dostal Trojáček a přesnou střelou nad nohou Bicka poslal hosty do vedení. Domácí se dostávali do zápasu pomaleji, ale vyrovnat se jim přece jen podařilo velmi brzy. Od pravého mantinelu se dokázal vytočit Perek a zakrytou střelou vyrovnal. Domácí jako politi živou vodou byli na hřišti najednou lepším celkem a vytvářeli si šance, všechny ale dokázal zlikvidovat pozorný Kahoun. Největší příležitost ke skórování měli budějovičtí při trestném střílení. Domácí David Caha, který v letošní sezoně již několikrát okusil též druhou nejvyšší českou soutěž, ale na Kahouna nevyzrál.

Utkání bylo od začátku velmi vyhrocené. Několik sporných momentů rozhodčích udělalo ze zápasu slovní přestřelku, ale především tvrdou podívanou. Největším problémem milevského týmu po celou dobu klání byly zbytečná vyloučení. Došwiháci si na své konto připsali několik velmi zbytečných zápasů, díky kterýmž trávili hosté spoustu času na trestné lavici a na hřišti pouze ve čtyřech. Pouze přesilovková nemohoucnost domácí držela stále stav na přijatelném výsledku. Jedinou branku v druhé třetiny si ale přeci jen připsali domácí. Těsně před polovinou utkání se v přesilové hře dostal ke střele obránce Gucko. Jeho nenápadná střela byla ještě Kolářem tečována a zapadla za záda Kahouna. Za tohoto stavu se šlo i do třetí periody.

Do poslední periody vstoupili milevští velmi špatně. Po využité přesilovce od Fučíka a brance Cahy svítil po necelých čtyřech minutách stav 4:1 pro domácí a pro Došwiháky to vypadalo velmi špatně. To by ale nebyli Došwiháci, aby se vzdávali. Snížení přišlo ve 46. minutě, kdy se po krásném průniku nové akvizice Jana Loskota prosadil Dan Hrůza. Velmi dobrou příležitost na snížení měli milevští ve dvou přesilových hrách. Ujala se až druhá, ve které Adam Černý vymetl pavučinky v brance Bicka a rázem to bylo pouze o gól. Hosté poté přebrali výrazně iniciativu a byli lepším celkem. Několik velmi dobrých příležitostí ale promarnili a přišel trest. V 58. minutě se po rychlém brejku prosadil zkušený Havelka a i svým nesportovním gestem dal najevo všem, že zřejmě rozhodl o vítězi zápasu. Došwiháci poté ještě sáhli k odvolání brankáře a vytvořili si další šance. Po problémech v rozehrávce milevských naopak třiadvacet sekund před koncem udělal definitivní tečku střelou do prázdné branky Vacek a přisoudil důležité tři body domácím.

FBC Štíři České Budějovice 6:3 FBC Došwich Milevsko (1:1)(1:0)(4:2)

Gôly a asistence: 4. Perek (Caha), 28. Gucko (Havelka), 41. Fučík (Havelka), 44. Caha, 58. Havelka (Vojáček), 60. Vacek (Perek) – 1. Trojáček (Stráňka), 46. Hrůza (Loskot), 52. Černý (Plocha), Střely: 21:34, Vyloučení: 3:6, Využití: 2:1 + Keyzlar 10 os. trest, Diváci: 29, Rozhodčí: Kamil Vraspír a Petr Holeček

Sestavy: FBC Štíři České Budějovice: Bicek (Vondrys) – Tibitancl, Gucko, Žáček, Zelinka, Řehoř, Tinavský, Podlaha – Perek, Havelka, Fučík (C), Čížek, Caha, Bíca, Vacek, Svintek, Vojáček

FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Šimák st.) – Mrzena (C), Keyzlar, Stráňka, Plocha, Fridrich – Černý, Trojáček, Kolář – Bečka, Staněk. Loskot – Hrůza, Štván, Kotrba

Komentář hlavního trenéra Jaromíra Hrůzy: Utkání plné velmi sporných momentů, jež vyeskalovaly v emoce, které jsme ve svých hlavách nezvládli a soupeři tím cestu dost ulehčili. Příliš velké množství oslabení, díky kterým se už zápas hodně těžce převracel. Přestože jsme byli na dosah vyrovnání a některé šance neproměnili, tak už nám chyběly síly, které jsme nechali v bránění. Nic, jdeme dál, na příští zápas budeme silnější.

Šanci na reparíát budou mít naši hráči nacházející sobotu, kdy za zavřenými branami přivítají od 18:00 aktuálně šesté Rokycany.