Muži A před vynucenou pauzou smetli Rokycany vysoko 14:3!

Poslední utkání před vynucenou pauzou čekalo v sobotu naše muže A. Od šesti hodin večer přivítali v důležitém souboji na domácí palubovce tým Rokycan, který má po čtyřech odehraných kolech na svém kontě stejně jako milevský celek šest bodů.

Do utkání vstoupili lépe domácí, aktivitou si vypracovali několik šancí a odměna přišla v 5. minutě. Špatnou rozehrávku hostující obránce Šůse zachytil Adam Černý a přesnou střelou přes soupeře nedal brankáři šanci.V aktivitě milevští nepolevovali a nadále byli po většinu času aktivnějším celkem. Podruhé ze své sítě hostující brankář Štochl lovil míček v 16. minutě, kdy se po kombinaci Loskota se Staňkem prosadil druhý jmenovaný. Dvoubrankové vedení si Došwiháci odnášeli i do kabin.

Druhá třetina byla pro domácí jako z říše snů. V této části milevští absolutně dominovali a po krásných akcích přidávali jednu branku za druhou. Domácí během druhé periody přidali do soupeřovo svatyně dalších 9 branek, hattricky dokonce zkompletovala dvojice Černý, Loskot. Soupeř naopak korigoval výsledek pouze jednou trefou.

Ve třetí třetině se utkání spíše dohrávalo. Soupeř během poslední části několikrát tvrdě dohrál naše hráče, ke zranění ale nedošlo. Po dalších pěkných akcích přidali další branky domácích Hrůza, opět Loskot a Kolář. Západočeský celek už pouze korigoval zásluhou Fialy a druhé branky Svejkovského výsledek na konečných 14:3.

FBC Došwich Milevsko 14:3 FBC Rokycany (2:0)(9:1)(3:2)

Góly a asistence: 5. Černý, 16. Staněk (Loskot), 21. Černý (Plocha), 21. Loskot, 25. Černý (Stráňka), 27. Kolář (Strouhal), 29. Loskot (Kotrba), 36. Hrůza (Dolejš), 36. Černý (Strouhal), 39. Strouhal (Trojáček), 39. Loskot, 45. Hrůza (Trojáček), 53. Loskot (Kotrba), 55. Kolář (Strouhal) – 26. Svejkovský (Štván), 46. Fiala (Svejkovský), 51. Svejkovský (Kozelka), Střely: 50:43, Vyloučení: 2:3, Využití: 0:0, Rozhodčí: Vladimír Buzický a Dominik Dolejš, Nejlepší hráči: Jan Loskot – Jakub Svejkovský

Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Šimák ml. (Šimák st.) – Keyzlar, Trojáček, Stráňka, Plocha, Čáp – Černý, Kolář, Strouhal – Kotrba, Staněk, Loskot – Hrůza, Štván, Dolejš – Bečka

FBC Rokycany: Štochl (21.Nesét) – Štván, Šůs, Titl, Vitouš – Stelzer, Kozelka, Svejkovský, Nový, Mašek, Fiala, Ernest

Hodnocení zápasu od trenéra Jaromíra Hrůzy: V zápase jsme se poměrně rychle ujali vedení, což si myslím, že mělo odraz i v naší hře. Do přestávky jsme přidali ještě druhou branku, nicméně soupeř se snažil hrát velmi úsporně a hrozil především z brejků za podpory jejich tahouna Svejkovského, který našim obráncům dělal dosti problémy a ukazoval své kvality. Ve druhé části jsme chtěli soupeře donutit hrát více aktivně za pomocí zvýšeného pressingu a to hráčům Rokycan dělalo problémy a nám naopak neslo ovoce v podobě třech rychlých golů a odskočení na 5:0. Celá druhá třetina byla z mého pohledu rozhodující, protože jsme v ní byli velmi produktivní a soupeře tím donutili vystřídat golmany. Z našeho pohledu jde o zisk velmi důležitých 3 bodů, které v pozdější fázi sezony budou dle mého o to cennější, protože si myslím, že tento soupeř bude brát body i ostatním výše postaveným týmům. Hráče bych chtěl pochválit za to, jak zápas zvládli, že jsme se nenechali vykolejit a hráli stále svoje. Bylo vidět i ponaučení z předchozích zápasů, za což jsem moc rád a doufám, že se brzy všichni vrátíme mezi mantinely, abychom mohli hrát a navázat na zatím celkem solidní vstup do Divize.

Došwiháci před vynucenou pauzou během pěti zápasů nasbírali 9 bodů a v tabulce DIVIZE – C jsou v tabulce na skvělém 4.místě!