Bronzový Memoriál Petra Adlera pro muže A

Na přelomu července a srpna vyrazil mužský celek milevského Došwihu ke svému prvnímu přípravnému turnaji do Strakonic. Ve městě u řeky Otavy, je čekal Memoriál Petra Adlera, kde svěřenci Lukáše Dolejše chtěli navázat na loňské čtvrté místo, ideálně laťku posunout výše. 

Páteční den a zároveň i celý turnaj odstartoval soubojem s domácími Strakonicemi. Vyrovnané utkání rozhodly chyby v defenzivě milevských. Díky tomu se soupeř dostal do dvougólového vedení, které již nepustil a Došwich nezačal turnaj dobře. Ani druhé utkání milevským nevyšlo, spousta ztrát a chyb znamenalo prohru s juniorským týmem Štírů České Budějovice. Milevští šli do turnaje z plné přípravy a v prvním dnu se to výrazně projevovalo. Chuť si svěřenci Lukáše Dolejše spravili až ve třetím pátečním utkání. Nohy se jim rozvázali a milevští hráči začali předvádět svoji hru, což neslo úspěch. Bylo z toho poněkud překvapivé vítězství nad týmem Melody Makers, tento tým byl napěchovaný hráči českobudejovických Štírů, o to víc bylo toto vítězství cenné. 

Druhý den měli Došwiháci na programu dvě klání. V tom první narazili opět na juniory Štírů České Budějovice. Do odvetného utkání milevští vstoupili výrazně aktivněji a po celou dobu zápasu byli lepším celkem, což bylo potvrzeno i na výsledku a vstup do druhého dne byl tedy úspěšný. Ve druhém utkání dne bylo na pořadu okresní derby s Pískem. I v tomto utkání Došwiháci navázali na postupně se zlepšující výkony a okresní derby ovládli. V sobotu tedy svěřenci Lukáše Dolejše hořkost porážky nepoznali. 

V neděli byly na programu vyřazovací boje. Poslední turnajový den odstartoval pro Milevsko čtvrtfinálovým soubojem s Pelhřimovem. Tým z Vysočiny působí ve třetí nejvyšší soutěži, pro Došwich šlo tedy o velkou výzvu tento celek zaskočit a postoupit dále. Soupeř vstoupil do utkání aktivněji a šel do vedení. Došwiháci ale postupem času přebírali otěže zápasu a zaslouženě přebrali vedení. V utkání milevské srážela nedisciplinovanost. Soupeř z města rekordů měl několik příležitostí na skórování, nikdy se to však nepodařilo. Naopak branky stříleli poté už jenom hráči milevského Došwihu a po skvělém týmovém výkonu si došli pro postup. V semifinále proti Došwihákům stál další silný protivník, vítěz loňského ročníku FBC Plzeň. Tomuto soupeři Došwiháci srdnatě vzdorovali, střetnutí dokonce došlo až do nájezdů. V nich byl úspěšnější soupeř a Milevsko čekal boj o bronz. V něm poměřili milevští síly s týmem Melody Makers. Co milevské sráželo po celou dobu turnaje byl vstup do zápasů, v souboji o bronz jim naopak vyšel na jedničku. Tři branky během prvních dvou minut soupeře zaskočily. Z tohoto nástupu se soupeř již nedokázal probrat, utkání bohaté na góly nakonec vyznělo pro milevské skvěle. Výhra 6:2 znamenala třetí příčku, Došwiháci tak o jednu pozici vylepšili své loňské umístění. 

Hodnocení trenéra Lukáše Dolejše: Jsem moc rád, že máme možnost se během náročné přípravy poměřit s takovými soupeři. Třetí místo je pro nás odměnou za kvalitní práci v letní přípravě. V zápasech jsem viděl dost pozitiv, ale také nedostatků. Do startu sezony zbývá ale šest týdnů, to je dost času vše ideálně vyladit. 

Sestava: Zeman, Kahoun – Stráňka, Plocha, Keyzlar, Čáp, Sláma, Trojáček, Dolejš D., Štván, Staněk, Dolejš P., Süsmilich, Loskot Jan, Loskot Jakub, Kotrba, Hrůza, Lípa