Trojice Došwiháků si odvezla zlatou medaili z Nisa Open

Od pátku 13. až do 15. srpna se uskutečnil v Liberci další ročník. Salming Nisa Open. Na turnaj vyrazil také tým IBK Södra Böhmen, za který na turnaj odcestovala také trojice milevských hráčů, jmenovitě Adam Černý, Václav Strouhal a Jakub Loskot.

Tým IBK Södra Böhmen je složen z nejlepších hráčů z Jihočeského kraje a Vysočiny, což se od začátku turnaje projevovalo. Hráči tohoto celku totiž v prvních dvou utkáních nastříleli dohromady 22 branek a pouze jednou inkasovali. I další dvě klání byli úspěšné, po výhrách 6:1 a 4:1 opanovali skupinu a zamířili rovnou do čtvrtfinále.

Ve čtvtfinále turnaje na IBK Södra Böhmen čekal IBF Tuppar Stresborg, složený z hráčů Tatranu Střešovice a jednoho z favoritů turnaje. Tým, v jehož sestavě byli i tři milevští hráči, předvedl velmi dobrý výkon, soupeře nepustil takřka k ničemu a zaslouženě si došel pro postup do semifinále. V semifinále narazila IBK Södra Böhmen na IBK Wodr, tým složený z hráčů FBC Liberec. Ani v tomto utkání nenašla přemožitele, po vítězství 7:2 je čekalo finále. V něm se střetli s Drobci GKS, týmem složeným převážně z hráčů Kobylis. Södra Böhmen nezačala zápas dobře a rychle prohrávala. Vedení soupeře však stihla rychle dorovnat, poté už hráči Södry měli vše ve svých rukách, utkání dokázali otočit a celý turnaj nakonec opanovat. Je třeba také vyzdvihnout to, že turnaj opanovali bez ztráty kytičky. Naši hráči patřili mezi tahouny týmu a výrazně pomohli k triumfu.

Hodnocení turnaje od Adama Černého: „Pro nás to byl parádní turnaj. Užili jsme si ho po všech stránkách. Povedlo se nám vytvořit skvělou partu, což se pak ukázalo i na hřišti. Od startu turnaje jsme působili suverénně, ve všech aspektech hry jsme byli lepší než soupeři. Jsem moc rád, že se nám povedlo turnaj opanovat. Je to pro mě první vítězství na takovém turnaji, takže si to moc užívat a dlouho ještě budu. Díky klukům ze Södry Böhmen, že jsem to s nimi mohl zažít. “ 

Zhodnocení turnaje od Václava Strouhala: „S našimi výkony v základní části jsme byli velice spokojeni , s čistou hlavou jsme postoupili přímo do čtvrtfinále, kde na nás čekal neoblíbený soupeř. Ve vyřazovací části se už začal lámat chleba, ale my jsme pokračovali ve své jízdě. Jsem moc rád, že jsme prošli turnajem bez porážky. Byl to skvělý turnaj, na který budu vždycky rád vzpomínat.