Muži A ovládli 1. kolo Poháru Českého florbalu

Předposlední srpnový víkend vyrazilo mužské áčko k pohárovým utkání do Hořovic, kde na ně postupně v průběhu víkendu čekala Dobříš, Horoměřice, Soběslav a Klatovy.

Nový ročník Poháru Českého florbalu odstartoval pro svěřence trenéra Lukáše Dolejše právě dueleme s Klatovy. Začátek se Došwihákům nevydařil, plno zbytečných chyb zapříčinilo to, že po první třetině svítil na ukazateli skóre stav 1:3 ve prospěch soupeře. Došwiháci museli v zápase dotahovat. Rozhodující momenty duelu přišli za stavu 6:6, kdy byl vyloučen jeden z milevských. Hráči Klatov chtěli utkání v početní výhodě rozhodnout. Paradoxně se v oslabení ale prosadili Došwiháci. Do úniku se v početní nevýhodě dostal Černý a Trojáček, a druhý jmenovaný poslal Došwiháky do vedení. Náskok se už podařilo udržet, a tak milevští odstartovali dvoudenní 1. kolo vítězstvím.

Ve druhém sobotním klání narazili milevští na Soběslav. Utkání mělo od začátku střetnutí jasného vládce, Došwiháci diktovali tempo utkání a přidávali jednu branku za druhou. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 11:3 pro Milevsko.

Nedělní program startoval v Hořovicích již v devět ráno, a tak Došwiháky čekalo brzké vstávání. I s tím si však poradili. V otevíracím utkání nedělního dne vyzvali Dobříš. Došwiháci do utkání dobře vstoupili, v první třetině nastříleli do branky soupeře pět branek, a rozhodli de facto o svém vítězství. V dalším průběhu duelu si již milevští dělali na hřišti, co chtěli. Pěkné akce končily v brance soupeře, výsledek se nakonec zastavil na stavu 11:2.

V poslední utkání na turnaji čekaly na milevské Horoměřice. Urputný celek plný zkušených, narostlých hráčů dělal milevským velké problémy. Došwiháci dlouho nemohli najít recept na obranu soupeře, spoustu akcí zůstalo nevyužito. Milevští se dostali do dvoubrankového vedení, ale soupeř dokázal utkání srovnat. Už to vypadalo, že utkání skončí smírně, když ke střele napřáhl Adam Černý a tečovanou střelou rozhodl o vítězství Milevska.

Došwiháci tedy prošli 1. kolem Poháru Českého florbalu bez jediné porážky, do druhé kola vstoupí z prvního místa ve skupině.

Sestava: Kahoun, Zeman, Šimák – Stráňka, Čáp, Susmilich, Kotrba, Loskot Jakub, Keyzlar, Černý, Loskot Jan, Trojáček, Dolejš, Štván