Dorostenci došli na Nisa Open až do čtvrtfinále

Ve dnech 20 -22.8.2021 probíhal v Liberci jeden z největších turnajů u nás – Nisa Open 2021, kterého se zúčastnili i naši dorostenci. V základní skupině narazili Došwiháci na týmy ASK Bystřice n. Perštejnem, Florbal Dačice/Žďár n. Sázavou, ORKA Čelákovice a IBK Lopaty.

První den odehráli milevští dva zápasy ve skupině proti ASK Bystřice a Florbal Dačice/Žďár n. Sázavou. V obou duelech byli svěřenci trenérů Trojáčka a Habarta lepším celkem a zaslouženě zvítězili. Druhý den milevští také odehráli dva zápasy. První souboj proti ORKA Čelákovice dopadl vítězně, první prohra na turnaji přišla až v souboji o vítězství ve skupině s IBK Lopaty. Náš tým na tento výběrový celek nestačil těsně 3:4, do vyřazovacích bojů tedy vstoupil z druhého místa ve skupině.

Závěrečný den turnaje odstartoval pro naše hráče v osmifinále, kde čelili FBK Piráti Sokol Chrudim. S tímto soupeřem si dorostenci hravě poradili a postoupili do čtvrtfinále, kde je čekal velmi těžký soupeř Dubákovy děti. Došwiháci začali dobře a dlouho se soupeřem drželi krok. Postupem času soupeř přebíral iniciativu, a nakonec dokázal utkání dovést do vítězného konce. Pro Došwiháky skončil turnaj ve čtvrtfinále. Jejich čtvrtfinálový soupeř nakonec celý turnaj opanoval.

Hodnocení turnaje od Michala Trojáčka: V celkovém pořadí jsme obsadili 6. místo. Umístili jsme se hned za výběrové týmy z pražských superligových klubů. Tím chci klukům poděkovat za bojovnost, sehranost a kamarádství. Utvořili skvělou partu na hřišti i mimo něj. Toto umístění pro nás i znamená to, že jsme si dokázali, že můžeme být vyrovnaným soupeřem pro pražské superligové kluby. Naším přístupem i hrou je dokážeme i zaskočit.

Výsledky na turnaji:
Základní skupina:
FBC Došwich Milevsko 3:2 ASK Bystřice n. Perštejnem
FBC Došwich Milevsko 5:4 Florbal Dačice/Žďár n. Sázavou  
FBC Došwich Milevsko 7:1 ORKA Čelákovice                           
FBC Došwich Milevsko 3:4 IBK Lopaty(výběr)                          
Osmifinále:
FBC Došwich Milevsko 12 : 0 FBK Piráti Sokol Chrudim    
Čtvrtfinále:
FBC Došwich Milevsko 2:5 Dubákovy děti    

Sestava: Hejný, Habart, Trojáček, Dolejš, Sláma, Chalupa, Dvořák, Heřmánek, Janda, Duba, Prokop