Junioři zaskočili Panthers Praha a vybojovali první letošní body

Foto: Pavel Pubal

Náročné září našich juniorů pokračovalo i o uplynulém víkendu. Svěřenci trenéra Lukáše Dolejše nezvládli úvodní dva duely kvalifikace o nejvyšší juniorskou soutěž, o to větší motivaci měli porvat se o první body tento víkend. Nečekalo je rozhodně nic lehkého, ve víkendových duelech je totiž čekali dva favorité skupiny – Panthers Praha a Tatran Střešovice.

Sobotní duel odstartoval těsně po obědě. Milevským se úvod vydařil, v páté minutě je poslal do vedení Petr Dolejš. Vedení Došwiháků ale netrvalo dlouho, vyrovnal Wojnar. Do konce první třetiny dokázali favorizovaní hosté odskočit o dvě branky, stále však nebylo nic ztraceného, hra byla velmi vyrovnaná.

Vyrovnaný duel pokračoval i ve druhé třetině, kdy každý tým přidal na své konto po dvou brankách. Na milevské straně se prosadil nejprve Jan Keyzlar, těsně po půlce hry také mladší z bratrů Trojáčků, šestnáctiletý Jakub, pro kterého šlo o první trefu mezi juniory. Do kabin se tak šlo za stavu 3:5 pro soupeře.

To co se stalo ve třetí třetině, tak na tom budou naši junioři nějakou dobu určitě vzpomínat. Došwiháci během dvou minut a pěti sekund dokázali utkání otočit. Předvedli krásné rychlé akce, na které již Panteři nenašli odpověď. I přes závěrečný tlak se již Panthers vyrovnant nepodařilo a v milevské hale mohla vypuknout radost. Pro Došwiháky šlo o první letošní body mezi elitou. Svěřenci trenéra Lukáše Dolejše se postarali o zatím největší překvapení celé kvalifikace.

Zhodnocení zápasu od trenéra Lukáše Dolejše : Zvolili jsme defenzivnější taktiku, protože přijel velmi silný soupeř. Kluci disciplinovaně drželi pokyny po celý zápas. Nedělali jsme zbytečně individuální chyby, což si myslím, že rozhodlo. Obrovský dík za výkon celého mužstva, které ukázalo svoji sílu.

Hodnocení utkání od kapitána Lukáše Trojáčka: Výborně jsme se drželi celé utkání, po první třetině i po druhé třetině byl pro nás hratelný stav. Ve třetí třetině jsme to dokázali otočit na 6:5 a udrželi jsme to až do konce. Jsem velmi rád za tyhle tři body, které jsme doma vytlačili. Fanoušci nás skvěle podpořili, děkuji všem, kteří se na vítězství podíleli.

FBC Došwich Milevsko 6:5 Panthers Praha (1:3, 2:2, 3:0)
Branky a asistence: 5. Dolejš (Keyzlar), 26. Keyzlar (L. Trojáček) , 31. J. Trojáček (Dvořák), 47. Loskot (Lípa) , 48. Dolejš (J. Trojáček) , 49. L. Trojáček (Dolejš) – 6. Wojnar (Nový), 9. Hajžman (Martinek) , 14. Derevlanyj (Martinek), 22. Štván (Vl.), 26. Prokůpek; Střely – 22:28, Rozhodčí: Jan Čadek – Jan Strnad; Vyloučení: 4:2; Využití: 1:0; Diváci: 36
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Šimák (Hejný) – Čáp, L. Trojáček (C), Lípa, Prokop, Kolín, Šťovíček – Keyzlar, Štván, P. Dolejš, Hrůza, Loskot, Kotrba, D. Dolejš, J. Trojáček, Dvořák
Panthers Praha: Šabler (Brabec) – Ježek, Kačer, Nový, Petráň, Wojnar, Novotný, Hajžman, Derevlanyj, Havel, Zdrubecký, Mašát, Zelinka, Martinek, Vejlupek, Prokůpek

Po sobotní vítězství odjeli Došwiháci nabuzení v neděli do hlavního města republiky, kde vyzvali střešovický Tatran. Narozdíl od soboty však milevští prospali úvod duelu, po devíti minutách hry svítilo na tabuli skóre 4:0. Ani tentokrát milevský tým nic nevzdal, bojoval po celou dobu utkání, k soupeři se však už nedokázal výsledkově přiblížit. Skóre duelu se nakonec zastavilo na výsledku 10:4 pro favorizované Pražany, kteří v kvalifikaci neztratili ještě ani bod.


Hodnocení utkání od trenéra Lukáše Dolejše: Zasloužené vítězství na straně Tatranu. Utekl nám začátek zápasu, a podle toho se odvíjel zbytek. Blahopřeji domácím k výhře.

PSN Tatran Střešovice 10:4 FBC Došwich Milevsko (4:0, 2:2, 4:2)
Branky a asistence: 1. Jurkulák (Kuchyňa) , 5. Kún (Panuška), 8. Krejčí (Rosa), 9. Hozman (Kuchyňa), 28. Procházka (Pluhař), 32. Kuchyňa (Hozman), 41. Hozman (Procházka), 55. Sihelský (Hozman), 56. Panuška (Kún), 59. Kučera – 21. Dolejš (Trojáček) , 23. Dolejš (Lípa), 57. Dolejš, 60. Hrůza (Lípa); Střely: 35:17; Rozhodčí: Michal Kolář – Jan Knap; Vyloučení: 3:2; Využití: 1:0; Diváci: 37; Nejlepší hráči: Kučera – Dolejš
Sestavy:
PSN Tatran Střešovice: Týc (Buzík) – Eliáš, Hozman, Malhocký, Píše, Pretl, Konečný, Procházka, Pluhař, Rosa, Krejčí, Hrbáček, Kuchyňa, Jurkulák, Kún, Panuška, Sihelský, Hejzlar, Čelakovský
FBC Došwich Milevsko: Šimák (Hejný) – Čáp, L. Trojáček (C), Lípa, Prokop, Kolín, Šťovíček – Keyzlar, Štván, Hrůza, Loskot, Kotrba, D. Dolejš, J. Trojáček, Dvořák

Došwiháky čekají v kvalifikaci o CE ligu již poslední dva duely. V sobotu přivítají na domácí palubovce rivala z Českých Budějovic, v neděli zamíří opět do Prahy, čekají je Panthers Praha.