Došwiháky vyzve nováček Divize

Již dvě ligová utkání mají za sebou milevští. Po výborném startu s Pískem přišla porážka s favoritem soutěže. O tomto víkendu míří svěřenci Lukáše Dolejše poprvé na venkovní hřiště. V neděli od 16 hodin je v Českých Budějovicích čeká nováček soutěže – FA České Budějovice.

O soupeři

Nedělní soupeř je pro milevské velkou neznámou, jde totiž o nováčka soutěže. Milevští se naposledy potkali se soupeřem v rámci 1. kola Poháru Českého florbalu v roce 2019. Od té doby se však kádr Došwiháků výrazně změnil. Florbalová akademie České Budějovice neodstartovala sezonu dobře. Hned na úvod přišla vysoká domácí porážka 1:7 od Kaplice. Minulý víkend čekal na našeho nedělního soupeře souboj o krále Českých Budějovic, zajížděli totiž na hřiště rezervy Štírů. Zpočátku vyrovnané utkání nakonec rozhodla druhá třetina, ve které Štíři dokázali odskočit na rozdíl čtyř branek, což utkání definitivně zlomilo. Skóre se nakonec zastavilo na skóre 5:12 z pohledu Florbalové akademie, která tak stále po dvou kolech čeká na první body v soutěži. Další šanci má právě v neděli, tomu se budou však snažit zabránit milevští.

Náš tým

To milevští, jak již bylo zmíněno, prožili povedenější start do sezony. Vynulovali totiž v okresním derby silný Písek. Ve druhém utkání přijela na milevskou palubovku FBŠ Slavia Plzeň, tedy velký favorit na postup, což se projevilo na výsledku. I přes snahu Došwiháků byl plzeňský celek nad jejich síly. Šanci na reparát mají milevští v neděli. Do krajského města vyrazí Došwiháci, ale oslabeni. Chybět bude Lukáš Trojáček, a také několik juniorů, které čeká boj o postup mezi nejlepších dvanáct mužstev nejvyšší juniorské ligy. I s tímto si bude muset trenér Lukáš Dolejš poradit. Všichni však věříme, že milevští si v posledním zářijovém zápase připíší druhé vítězství v sezoně. Utkání můžete sledovat prostřednictvím webu Českého florbalu, kde bude, jako již tradičně, fungovat online přenos.

Předzápasový komentář trenéra Lukáše Dolejše: Pro nás velmi neznámý soupeř. První dva duely sice soupeři nevyšly, ale to nic neznamená. Očekáváme boj o každý kus palubovky. Chceme za každou cenu bojovat, věřím, že to budeme právě my, kdo si odveze tři body.

Svoje vyjádření před utkání přidal také kapitán Adam Černý: V Budějovicích nás rozhodně nečeká nic lehkého. Soupeři nevyšly první dva duely, o to větší motivaci bude mít uspět. Nepojedeme v úplně nejsilnějším složení, ale mužstvu věřím. Pokud budeme plnit pokyny, které si před utkáním řekneme, a celé utkání budeme makat na sto procent, tak si odvezeme vítězství.