Dorostenci si odvezli z Českých Budějovic plný bodový zisk

Uplynulou sobotu čekal druhý dvojzápas v sezoně na naše dorostence. Svěřenci trenérů Michala Trojáčka a Tomáše Habarta se tentokrát vydali do Českých Budějovic, kde narazili na domácí Štíry a pražský tým Wizards.

Právě s pražským týmem Wizards odehráli dorostenci první duel. Došwihákům nevyšel start do duelu a hned po jedenácti sekundách prohrávali. Postupem času však milevští zlepšovali hru, a proto přišla odměna v podobě vyrovnávací trefy na konci první třetiny. I ve druhé třetině pokračovali Došwiháci ve své aktivitě, která jim přinesla otočení výsledku. Klíčové momenty duelu přišly za stavu 3:2 pro milevské ve třetí třetině, kdy Došwiháci dokázali dvěma brankami odskočit soupeři a vedení si již pohlídali.

Zhodnocení zápasu od trenéra Michala Trojáčka: Jak už bývá u nás zvykem, tak začátky máme ospalé. Celá první třetina byla z naší strany taková neslaná nemastná, ale nakonec se nám podařilo zaslouženě vyrovnat. O přestávce jsme si řekli, že takto to nepůjde. Druhá a třetí třetina už byla v naší režii. Zlepšil se pohyb na hřišti a hra tělem. To se začalo jevit jako úspěšné na tvrdou hru soupeře.

Ve druhém sobotním utkání na Došwiháky čekali domácí Štíři. Stejně jako v prvním duelu, tak i tentokrát naši dorostenci rychle prohrávali. Dvěmi povedenými akcemi však duel stihli ještě do konce první periody otočit. Zlomové momenty duelu nastaly ve druhé třetině, po které se šlo do kabin za stavu 6:3 pro milevské. I přes snahu budějovického celku s derby ještě něco udělat, Došwiháci již nepřipustili drama. Oba týmy ve třetí třetině přidaly po dvou brankách, skóre se tedy zastavilo na výsledku 8:5 pro milevské. Hned pěti body se v duelu blýskl Adam Dvořák, čtyři body zapsal Petr Heřmánek.

Hodnocení duelu od Michala Trojáčka: Dalo se čekat, že to bude vypjaté utkání. Štíři hráli dobře na míčku, dobře kombinovali a opustili od hrubé hry. Bohužel pro ně se jim nedařilo zakončovat a dosti je trápil v bráně náš Adam Hejný. My když jsme získali balonek, tak jsme šli rychle dopředu a dařilo se nám i v útoku kombinovat. Díky bojovnosti, proměňováním šancí se nám podařilo zaslouženě vyhrát. V obou zápasech se jednalo o rychlý florbal, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou. Musím poděkovat klukům z Tábora, kteří nás do této sezony posílili. Dnes jim to opravdu sedlo. Jedná se o Adama Dvořáka, Eduarda Chalupu, Petra Dvořáka, Petra Heřmánka a Štěpána Heřmánka.

Sestava: Hejný – Trojáček, Habart, Novotný, Schorník, Prokop, Baťala, Rázl, Bouška, Chalupa, Heřmánek P., Heřmánek Š., Dvořák P. a Dvořák A. 

I díky dvěma vítězstvím si dokázali zajistit Došwiháci postup do prvního výkonnostního koše, příští turnaj je tedy čeká mezi elitou!