Došwihačky odstartovaly sezonu vítězně

Svoji novou sezonu odstartovaly o víkendu také milevské starší žákyně. Ty nově nastupují v Jihočeské lize, ve které budou letos bojovat hned s dalšími šesti družstvy. Na první turnaj se milevská děvčata vydala do Soběslavi.

Došwihačky měly čekat dva duely. Bohužel díky rozsáhlé marodce budějovických Štírek nakonec vyzvaly pouze domácí Soběslav.  I naše holky odjížděly na turnaj v dosti prořídlé sestavě. Do utkání nastoupilo sedm hráček do pole a dvě gólmanky. Nicméně ani Soběslav nenastoupila v plné sestavě. Soběslavské holky vždy předváděly pohledný florbal, a tak se dal očekávat zajímavý souboj. 

Od první minuty byly oba týmy velmi aktivní, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Bylo jasné, že komu se podaří dát první gól, bude mít velkou výhodu. První branku se nakonec k naší radosti podařilo vstřelit milevským dívkám, které se po krásné akci ujaly vedení. Druhá třetina opět přinesla pěknou podívanou, Došwihačkám se podařilo vstřelit druhý gól a do třetí třetiny vstupovaly s dvougólovým náskokem. Na holkách byla vidět po celé utkání velká touha po vítězství, třetí gól v síti Soběslavi definitivně rozhodl o vítězství. Soběslavi se sice podařilo ještě snížit, poslední slovo měly však opět Došwihačky, které upravily skóre na konečných 4:1.

Zhodnocení zápasu od trenérského dua Kovář – Fischer: Hrací čas 3×10 minut čistého času byl pro holky velmi náročný. Zvlášť když jsme odjeli v neúplné sestavě. Holky utkání neskutečně odmakaly, za to jim patří velké díky. Rádi bychom také poděkovali i rodičům, kteří neúnavným povzbuzováním hnaly holky dopředu.

Sestava: Kovářová Adéla, Balážová Tiffany – Vejdovcová Tereza, Čunátová Anna, Prokopová Denisa, Fischerová Eliška, Jírovcová Simona, Černá Sabina, Čiháková Lucie

Další turnaj čeká milevská děvčata již tuto neděli v Českých Budějovicích.