Milevští vyzráli na nováčka a vezou první venkovní body

Uplynulou neděli čekalo A-tým mužů první venkovní utkání. Svěřenci Lukáše Dolejše chtěli napravit prohru s plzeňskou Slavií v duelu s nováčkem soutěže, vyzvali totiž Florbalovou akademii České Budějovice.

Došwiháci vyrazili do krajského města oslabeni. Chyběl například Lukáš Trojáček či Jakub Loskot. Několik juniorů poté vyrazilo s juniorským týmem do Prahy, kde bojovali o postup do nejvyšší juniorské soutěže. Trenéru Dolejšovi tedy také nebyli k dispozici. Milevští tedy vyrazili na duel s nováčkem pouze na dvě formace.

Utkání začali milevští velmi špatně. Nováčkovská euforie soupeře platila v první třetině dvojnásobně. Florbalové akademii vycházelo vše, Došwihákům naopak nešlo nic. Vše vyvrcholilo trefou těsně před první sirénou, do kabin se šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Do druhé třetině však nastoupil úplně jiný hostující tým. Došwiháci v pauze upravili taktiku, což vyšlo na jedničku. Během pěti minut dokázali utkání otočit. Gólový apetit milevským vydržel po celou třetinu. Po rychlých protiútocích přidali další čtyři trefy, domácí pouze na konci třetiny reagovali a snížili na 3:7.

Budějovický celek rozhodně nesložil zbraně a při své přesilové hře sáhl k odvolání brankáře. To se však domácí vymstilo, střelou přes celé hřiště zkompletoval hattrick Adam Černý. Došwiháci však ve třetí třetině šli několikrát do oslabení, čímž soupeře dostali zpět do hry. Dvěma brankami dokázali budějovičtí stáhnout náskok Milevska pouze na tři branky, do konce zápasu zbývalo ještě spoustu času. Došwiháci však drama nedopustili. Po pěkné kombinaci druhé formace zkompletoval v zápase hattrick druhý milevský hráč, byl jím Daniel Hrůza, který nakonec uzavřel skóre na konečných 9:5. Došwiháci tedy dokázali odčinit domácí porážku s plzeňskou Slavií. Po třech kolech patří milevským páté místo v divizní skupině C.

Florbalová akademie SEPTA.CZ České Budějovice 5:9 FBC Došwich Milevsko (2:0, 1:7, 2:2)
Branky: 6. Konopa, 20. Novotný, 39. Leheň, 47. Tancer, 53. Malecha – 22. Staněk, 23. Černý, 26. Strouhal, 28. Hrůza, 31. Hrůza, 33. Staněk, 37. Černý, 42. Černý, 59. Hrůza, rozhodčí: Adam Hofhansl – Petr Holeček; vyloučení: 3:5; využití: 1:0; diváků: 22; zásahy brankářů: Doležal 9, Vališ 9 – Zeman 15
Sestavy:
FA České Budějovice: Doležal (41. Vališ) – Pražák, Novotný, Šulista, Vobr, Řehoř, Bíca, Doucha, Tancer, Konopa, Leheň, Malecha, Douda, Struška, Křenek, Chmel, Troják (C), Semotán, Dostál
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Stráňka, Plocha, Loskot, Čáp – Černý, Strouhal, Kolář, Staněk, Hrůza, Keyzlar

Zhodnocení duelu od hrajího trenéra domácích Novotného: Konečně jsme zažili, jaké je to véct v utkání. Bohužel náš nezkušený kádr to v druhé třetině spíše svazovalo. Ve třetí jsme se uklidnili a zase hráli naší hru, ale zastavit rozjetý vlak je složité. I tak jde náš výkon zápas od zápasu pomalinku nahoru, a to je to podstatné, s čím jsme do leštošní sezony šli.

Hodnocení od trenéra Milevska Lukáše Dolejše: Tragická první třetina. Poté jsme zlepšili hru, jasně vyhráli druhou třetinu, která rozhodla. Nebýt zbytečných vyloučení, tak jsme mohli odehrát i klidnou třetí třetinu. Získali jsme tři body, to je hlavní.

Duel zhodnotil také útočník David Staněk: V první třetině jsme se nedokázali dostat do tempa. Nehráli jsme hru, kterou jsme si určili a soupeře jsme se snažili přehrát chytrou hrou, která nám nevycházela. Po přestávce jsme zjednodušili hru, hráli na rychlé nahrávky a střelbu. Soupeř nebyl schopný s naší hrou držet krok, což rozhodlo. Ve třetí třetině jsme se snažili hrát to stejné, ale vlivem četných vyloučení jsme dali soupeři šanci vrátit se do zápasu. Naše chyby však nedokázal potrestat, a získaný náskok nám již nesebral. Jsme moc rádi za první venkovní vítězství.

Došwiháky čeká 4. kolo Divize již tuto sobotu. Od 18 hodin přivítají dalšího favorita soutěže, do Milevska zavítají plzeňské Gorily.