Další těžká zkouška. Do Milevska zavítají plzeňské Gorily

Již třetí domácí utkání v této sezoně přijde na řadu v sobotu. Milevští by rádi navázali na vítězství na hřišti Florbalové akademie České Budějovice další triumfem. Ani tentokrát je však na domácí palubovce nečeká nic jednoduchého. Do Milevska totiž zavítá aktuálně druhý tým tabulky, aspirant na postup Gorily Plzeň.

O SOUPEŘI

Stejně jako Slavia Plzeň, tak i Gorily Plzeň pomýšlejí v letošní sezoně vysoko. Začátek sezony tomu také odpovídá. Po prohře v nájezdech s aktuálním vládcem skupiny Strakonicemi přišly dvě vítězství. Nejprve Plzeňští udolali Kaplici 8:7, naposledy si vyšlápli na rezervu Štírů, kterou na domácí palubovce rozdrtili 13:3. Plzeňský celek se stejně jako v předešlých sezonách opírá o řadu hráčů, kteří mají zkušenosti z nejlepších českých klubů. Jména jako Tomáš Pour, Jonáš Janta, Jan Šobotník si prošli Bohemians. Vojtěch Hejduk či Kryštof Lehečka sbírali starty v Mladé Boleslavi. Etapu v Bohemians si střihli i nejproduktivnější hráč týmu Matěj Surák či brankář Filip Šik. Právě již zmíněný Matěj Surák se stará společně s Ondřejem Budkem o produktivitu týmu. V poslední dohrané sezoně 2019/2020 dokázal plzeňský tým ovládnout základní část. Ondřej Budek k tomu přispěl 63 body, Matěj Surák měl o bod méně, Kryštof Lehečka nasbíral bodů 57. I tyto statistiky ukazují to, že do Milevska zavítá jeden z nejofenzivnějších týmů soutěže.

NÁŠ TÝM

I přes očividnou kvalitu soupeře nejsou Milevští bez šance, svěřenci Lukáše Dolejše se budou chtít porvat o druhé domácí vítězství v sezoně, které by je posunulo ke špičce tabulky. Došwiháci do utkání vtrhnout opět oslabeni, chybět bude několik klíčových hráčů. I v utkání na půdě FA České Budějovice však Došwiháci ukázali, že tým se umí semknout v každém složení a porvat se o body defacto s každým soupeřem.

Svůj předzápasový pohled poskytl trenér Lukáš Dolejš: Čeká nás další neznámý soupeř, minulou sezonu jsme neměli možnost si s ním zahrát. Je na špici tabulky, očekáváme tedy velkou kvalitu. Půjdeme do zápasu odhodláni bodovat. Moc se na utkání těšíme, věřím, že nás diváci přijdou podpořit v hojném počtu.

Svůj předzápasový pohled nabídl i obránce Matěj Stráňka: Čeká nás třetí domácí utkání, třetí těžký zápas s týmem, který chce hrát na špici tabulky. Soupeře jsem hrát ještě neviděl, takže nevím, co od nich očekávat. Jestli do utkání vstoupíme stejně dobře, jako do zápasu s Pískem a odmakáme celý zápas na sto procent, budeme plnit to, co máme tak body do Plzně neodjedou!

Doražte Došwiháky podpořit proti těžkému soupeři i vy! Vaši podporu budou kluci potřebovat. Startujeme v 18 hodin!