Oslabené áčko nezvládlo domácí duel s plzeňskými Gorilami

Foto: Pavel Pubal

V sobotu 2.10. bylo na programu již 4. kolo celostátní Divize. Milevští v něm vyzvali na domácí palubovce dalšího favorita soutěže – Gorily Plzeň. Do zápasu vstupovali Došwiháci hned bez sedmi opor, které chyběly z různých důvodů. V duelu s těžkým soupeřem tedy mohli pouze překvapit. 

Utkání začali domácí skvěle. Byli aktivní, z čehož pramenily šance. Jedna z nich se ujala hned ve 2. minutě, kdy po Keyzlarově nabídce otevřel skóre Petr Dolejš. Po svižném úvodu však hra milevského celku upadala, naopak se do hry více a více dostávali hosté. Vyrovnání přišlo v 11. minutě. Na středu hřiště si odskočil Budek a srovnal stav. O necelou minutu bylo dokonce už skóre otočené. Rychlou akci zakončil Vojáček a hosté šli do vedení. Plzeňští pokračovali ve své aktivitě i v dalším průběhu třetiny, vytvářely si zajímavé šance, které dokázali proměňovat. Do konce třetiny přidaly Gorily ještě tři branky. Do kabin se šlo za velmi nepříznivého výsledku pro domácí. 

Ani druhá třetina nepřinesla změnu. Plzeňští byli u každého balonku rychleji, pěkně kombinovali a nepouštěli domácí do šancí. Naopak se prosadili hráči Goril, kteří za záda Kahouna přidali ve druhé části další tři trefy.

Do třetí třetiny nastoupili proměnění domácí. Milevští hýřili aktivitou při rozehrávce a dokázali si vypracovat několik zajímavých šancí, ani jedna se však dlouho neujala. Vše protrhl po rychlé kombinaci první formace David Staněk. Došwiháci ve své aktivitě pokračovali do zbytku duelu, dalšího gólu se však nedočkali. Naopak se prosadil soupeř, čímž se uzavřel stav na výsledku 9:2 pro Gorily Plzeň, které si odvezly z Milevska tři body.

FBC Došwich Milevsko 2:9 FBŠ ATT Gorily Plzeň (1:5, 0:3, 1:1)
Góly: 2. Petr Dolejš, 44. David Staněk – 11. Ondřej Budek, 12. Jakub Vojáček, 15. Kryštof Lehečka, 16. Vojtěch Beneš, 17. Jakub Vojáček, 25. Jonáš Janata, 31. Jan Šobotník, 40. Jakub Vojáček, 55. Jan Šobotník; rozhodčí: Tomáš Čekan – Václav Paletář; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 46
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Stráňka, Plocha, Čáp, Lípa, Sumilich – Černý, Staněk, Kolář – Keyzlar, Štván, Dolejš – Kotrba
FBŠ ATT Gorily Plzeň: Šik (41. Lenárt)- Torma, Vojáček, Budek, Surák, Šobotník, Beneš, Lehečka, Pour, Janata, Osvald, Hejduk, Lukasch, Kaše, Sihelský, Tábořík, Hlinovský, Mikeska

Zhodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Těším se na zápas,kdy budeme hrát v plném počtu, dnes chybělo 7 hráčů základní sestavy. Díky skupince, která zápas odehrála. Soupeří blahopřeji k vyhranému zápasu. Příště budeme silnější.

Duel zhodnotil také trenér hostů Roman Surák: Chtěli jsme podat soustředěný výkon, to se nám dařilo pouze v prvních dvou třetinách. V té poslední jsme se už dostatečně nekoncetrovali. Škoda neproměněných šancí, které jsme si vytvářeli kombinační hrou. Pro nás důležité 3 body! Těšíme se na další zápas. Fajn večer!