Starší žáci bílí odstartovali sezonu smolným turnajem

První říjnový víkend odstartovali novou sezonu také starší žáci. Jako první sezona začala týmu bílých, který v sobotu vyrazil na svůj první turnaj ve 2. koši do Českých Budějovic. Díky marodce odcestovali do krajské metropole svěřenci Zdeňka Duška v nízkém počtu, ale s velkou vervou porvat se o první body v sezoně.

V prvním duelu na turnaji Došwiháci narazili na Štíry České Budějovice žluté. Milevští vstoupili do duelu ospale, což se jim nevyplatilo. Po dvou rychlých brankách prohrávali 0:2. Naši hráči však v dalším průběhu poločasu zabrali a díky pěkným akcím utkání otočili. Rozhodující momenty duelu přišli několik minut před koncem duelu, kdy soupeř během minuty a dvou sekund dokázal vedení překlopit na svou stranu a dokonce utéci na rozdíl dvou branek. Došwiháci stačili v dalším průběhu duelu pouze snížit, na remízu už aktivita na konci duelu nestačila.

Ve druhém sobotním duelu vyzvali Milevští domácí Meťák. Na startu duelu se s branky roztrhl pytel, po šesti minutách a dvaceti sekundách svítilo skóre 3:2 pro Došwiháky. Toto skóre vydrželo až do poslední minuty duelu. Pro většinu mladého milevského celku šlo o první duely v kategorii starších žáků, možná i proto přišly další smolné momenty. Došwiháci během několika sekund přišli o vedení, Meťák dokonce překlopil vedení na svoji stranu. Domácí si již výsledek pohlídali a došli si pro vítězství.

V posledním duelu svěřenci Zdeňka Duška vyzvali druhý štírský celek, tým modrých. Došwiháci prohrávali v duelu už 1:3, vypadalo to, že i tentokrát přijde porážka. To se ale nestalo. Milevští ukázali skvelou bojovnost a po dobrém výkonu dokázali srovnat. Došwiháci mohli jít i do vedení, své šance však neproměnili, a tak se se soupeřem rozešli smírně. Pro milevský celek šlo na prvním turnaji v sezoně o cenné zkušenosti, které jistě zužitkují v dalším průběhu sezony!

Sestava: Novák – Dušek, Pešata, Hrych, Fořt, Koudelka, Vaniš, Barták, Rataj, Kraus

Zhodnocení turnaje od Zdeňka Duška: Dvakrát prohrát o gól bolí, ale na našem prvním turnaji v sezoně uhrát na horké půdě v Českých Budějovicích dvě smolné prohry a jednu remízu, to není špatné. Kluci plnili to, co jsme řekli, což je pro každého trenéra nejdůležitější. Líbila se mi předvedená hra a individuální šikovnost našich hráčů. Nedostatky budeme neustále pilovat. Díky všem.