Muži A po velké bitvě berou dva body

V sobotu večer byla v milevské sportovní hale na programu velká florbalová bitva. Domácí Došwiháci vyzvali silný Jindřichův Hradec. Svěřenci trenéra Lukáše Dolejše se v duelu museli obejít bez kapitána Adama Černého a Jakuba Loskota. Naopak se do sestavy vrátil Václav Strouhal.

Utkání začalo velmi opatrně, ani jeden celek nechtěl udělat první chybu. Do vedení šli nakonec v 15. minutě hosté. Nedorozumění milevské branky potrestal Matějka, který vstřelil jedinou branku první části.

Druhá třetina gólově odstartovala poněkud rychleji. Po necelých dvou minutách srovnal stav Daniel Hrůza. V aktivitě pokračovali Došwiháci i nadále a byli odměněni. Střelu Staňka dokázal dorazit David Kolář, pro kterého šlo o první trefu v sezoně. O dvě branky to bylo v 37. minutě, přesilovou hru využil Lukáš Trojáček. Došwiháci si vytvořili v průběhu druhé třetiny další šance, proměnit je však nedokázali.

To mrzelo svěřence Lukáše Dolejše ve třetí třetině, kdy chyby domácích potrestal soupeř třemi trefami a otočil stav. Necelé čtyři minuty před koncem třetí části putoval na trestnou lavici jindřichohradecký Camrda. I druhou početní výhodu v zápase Milevští využili zásluhou Stráňky a bylo srovnáno. Žádná jiná branka v dalším průběhu třetiny již nepadla a zápas tak putoval do prodloužení.

V čase 63:55 Milevští předvedli rychlou akci, kterou zakončil přesnou trefou Daniel Hrůza a přisoudil vítězství k velké radosti fanousků na domácí stranu!

Došwiháci po vítězství v prodloužení připisují do tabulky dva důležité body, kterými se příbližila k čelu tabulky. V dalším utkání vyzvou svěřenci trenéra Lukáše Dolejše příští neděli Pacov.

FBC Došwich Milevsko 5:4pp FK Slovan Jindřichův Hradec (0:1, 3:0, 1:3 – 1:0)
Góly a asistence:
22. Hrůza (Stráňka), 25. Kolář (Staněk), 37. Trojáček (Keyzlar), 58. Stráňka (Trojáček), 64. Hrůza (Kolář) – 15. Matějka, 43. Holý (Camrda), 46. Brožek, 54. Koutný (Tejnor) rozhodčí: Lukáš Tomášek – Miroslav Tomeš; vyloučení: 2:3; využití: 2:0; diváků: 78; zásahy brankářů: Luboš Zeman 19 – Petr Toman 26
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Stráňka, Plocha, Loskot, Čáp, Lípa, Susmilich – Strouhal, Kotrba, Trojáček, Staněk, Kolář, Hrůza, Keyzlar, Dolejš, Štván
FK Slovan Jindřichův Hradec: Toman (Křepelka) – Brožek, Hovorka, Cihlář, Ille, Koutný, Camrda, Holý, Matějka, Hřebíček, Šimic, Mach, Šimek, Kopřiva

Hodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Dnes jsme chtěli určitě bodovat , tím pádem být v horní polovině tabulky. Zápas jsme měli rozhodnout už ve druhé třetině neproměněnými akcemi. Úspěšnou koncovkou jsme si vítězství zasloužili. Výborný výkon našeho brankáře, náš tým podržel. Děkuji soupeři.

Duel zhodnotil také brankář Luboš Zeman: Od zápasu s Jindřichovým Hradcem jsem čekal, že bude vyrovnaný, ale doufal jsem, že se skóre bude přiklánět na naší stranu. Po téměř vyrovnané první třetině se nám vydařila druhá třetina a skóre jsme dokázali otočit v náš prospěch. Dvougólový náskok jsme ztratili ve třetí třetině. Dokonce jsme museli ještě jeden gól dohánět. Napínavý zápas rozhodlo až prodloužení. Podle mého celý zápas nejvíce ovlivnily přesilovky, kdy nám se dvě podařilo využít a dvě oslabení ubránit. Divácky atraktivní zápas navštívilo také spoustu fanoušků obou týmů, což zápasu dodalo lepší atmosféru.