Starší žáci bílí si odvezli z Dačic postup do vyššího koše

Uplynulou sobotu měl na svém programu již druhý turnaj v sezoně tým starších žáků bílých. Svěřenci trenéra Zdeňka Duška vyrazili tentokráte do Dačic, kde je čekal třetí výkonnostní koš, do které spadli po nešťastném prvním turnaji.

V prvním duelu vyzvali Došwiháci budějovické Štíry. Soupeř byl po celé utkání aktivnější a hlavně produktivnější. Díky čtyřem brankám dovedl duel k vítězství.

Milevské po krátkém pohovoru v kabině čekal druhý budějovický tým na turnaji, Florbalová akademie. Došwihákům se vůbec nevydařil úvod zápasu, prohrával 0:2. Po druhé inkasované brance však přišel rezolutní zlom celého turnaje. Milevští přeřadili na rychlejší stupeň a začali střílet branky. Díky šesti trefám dovedl nakonec milevský celek zápas k vítězství 6:3.

Na vítězný duel navázali Došwiháci i v souboji s domácími Dačicemi. První poločas přinesl velmi zajímavou podívanou. Oba dva celky vsadili vše do útoku, mohli jsme vidět krásné akce na obou stranách. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec se zastavilo na výsledku 6:4, což bylo vedení, které si Milevští odnášeli do druhého poločasu. V něm výsledek ještě zlepšili dvěma přesnými trefami, kterými upravili stav na konečných 8:4.

Došwiháci tedy zakončili turnaj se dvěma výhrami a jednou porážkou. I díky příznivým okolním výsledkům dokázali Milevští celý turnaj zaslouženě vyhrát a v příštím turnaji se opět vrátí do druhého výkonnostního koše!

Zhodnocení turnaje od trenéra Zdeňka Duška: Turnaj v Dačicích jsme po dlouhé cestě nezačali dobře. Po prohře se Štíry jsme měli o čem hovořit v kabině. V dalším duelu jsme rychle prohrávali, ale pak jsme se rozjeli a utkání dokázali otočit. V zápase s Dačicemi to bylo nahoru a dolu, nakonec jsme ho zaslouženě dokázali dovést do vítězného konce. Vracíme se do druhého koše, kde věřím, že dáme o sobě vědět. Celkově se kluci zlepšují každý turnaj, což je pro nás velmi důležité. Na závěr bych rád poděkoval všem rodičům za pomoc s dopravou a podporou.