Dorostenci trápili Tatran, na body ale nedosáhli

Podruhé během čtrnácti dnů čekala naše dorostence cesta do Světlé nad Sázavou. V rámci prvního koše tentokráte vyzvali svěřenci Michala Trojáčka a Tomáše Habarta Havlíčkův Brod a střešovický Tatran.

V prvním zápase vyzvali Milevští dobře známý Havlíčkův Brod. Právě s Havlíčkovým Brodem totiž dorostenci svoji letošní sezonu odstartovali. Start to nebyl povedený, milevský celek prohrál 6:10. O motivaci tedy bylo postaráno. Ani druhé vzájemné utkání v sezoně se však nevyvíjelo od začáčku dobře. Soupeř vstoupil do duelu aktivněji a zaslouženě se dostal do vedení 0:2, které už postupně navyšoval. Došwiháci se pokusili utkání zdramatizovat, ale prohru neodvrátili. I nedělní zápas dopadl lépe pro soupeře.

FBC DOŠWICH MILEVSKO 4:8 TJ Sokol Havlíčkův Brod Erupting Dragons (0:2)(1:2)(3:4)

Branky: 16. Dolejš, 35. Habart, 42. Dolejš, 43. Dolejš – 7. Vidaillac, 11. Křepinský, 21. Bureš, 27. Hart, 33. Milichovský, 37. Bureš, 38. Hart, 45. Bureš; rozhodčí: Vyskočil – Zápotočný; vyloučení: 1:2; využití: 0:1

Zápas zhodnotil trenér Michal Trojáček: Od posledního společného klání se naše hra změnila a byli jsme vyrovnaným soupeřem. Bohužel soupeř nám ukázal svoji produktivitu a opět nás přehrál o čtyři branky. Kluci bojovali, ale na obrat zápasu to už nestačilo. 

Ve druhém nedělním klání Milevští vyzvali jedno z největší favoritů soutěže Tatran Střešovice. Došwiháci nezachytili úplne start a po první třetině prohrávali. Ve druhé periodě padla pouze jedna branky, kterou vstřelil kapitán Daniel Dolejš a bylo už to pouze o gól. Stejný hráč po sedmi sekundách třetí části srovnal a Matěj Habart o dvě a půl minuty později otočil vývoj duelu. Střešovice však nesložili zbraně, naopak zvýšili svoj obrátky, což jim vyneslo branky. Čtyřmi brankami během třiapadesáti sekund rozhodli utkání. Milevští nic nezabalili, pokračovali v dobrém výkonu. Na víc než snížení na 6:7 se již ale nezmohli a i druhé nedělní utkání nezvládli. Výkon především proti střešovickému Tatranu ale snesl zajímavé měřítko, na kterém můžou Milevští stavět i do budoucna.

FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:7 Tatran Střešovice (1:3)(1:0)(4:4)

Branky: 9. Dolejš, 17. Dolejš, 31. Dolejš, 33. Habart, 42. Adam Dvořák, 44. Schorník – 5. Procházka, 12. Čelakovský, 12. Klápa, 40. Hrdlička, 41. Čelakovský, 41. Čelakovský, 41. Procházka; rozhodčí: Vyskočil – Zápotočný

Sestava: Hejný – Novotný, Prokop, Trojáček, Dolejš, Habart, Chalupa, Heřmánek Štěpán, Dvořák Adam, Heřmánek Petr, Dvořák Petr, Kodad, Bauška, Schorník.

K bitvě s Tatranem se vyjádřil trenér Michal Trojáček: Do zápasu jsme vkročili s ambicemi hrát se soupeřem vyrovnaný zápas a nedovolit jim odskočit o několik branek. Kluci se semkli a do zápasu dali vše. To se projevilo i ve výsledku, kdy jsme se o vedení předháněli. Nakonec rozhodla třetí třetina, kdy nám soupeř odskočil o více branek, na to už jsme odpověď nenašli. Klukům chci poděkovat za herní výkon , doufám, že si tuto formu udržíme i do dalších kol. Musíme, ale i nadále na sobě pracovat.

Celý turnaj zhodnotil brankář Adam Hejný: Myslím si, že oba zápasy byli velmi vyrovnané. Bohužel jsme si z nich neodvezli ani bod. V prvním zápase proti Havlíčkovu Brodu jsme si nechali ujít začátek a museli jsme celý zápas dotahovat. Ve třetí třetině to už bylo mnohem lepší, ale na body to bohužel nestačilo. Zápas s Tatranem byl vyrovnaný až do samotného konce. Bohužel i po úžasném výkonu celého týmu se nám nepodařilo zvítězit, a tak jsme si ze zápasu neodvezli ani bod, který jsme si určitě zasloužili. Tímto bych chtěl klukům moc poděkovat za předvedené výkony a budu se těšit na další zápasy.