Junioři si odvezli z plzeňského dvojboje jedno vítězství

Uplynulý týden odstartovali hlavní část sezony junioři. Svěřence trenéra Lukáše Dolejše čekají opět boje v 1. lize. Jako první vyzvali Došwiháci oba plzeňské celky v soutěži. Nejprve v sobotu zajížděli na hřiště FBC Plzeň, v neděli je čekala bitva na palubovce FBŠ Slavia Plzeň.

Úvod do sobotního zápasu vyšel milevským skvěle. Došwiháci vyhráli prnví třetinu 5:1. I během druhé předváděli Milevští rychlý florbal, který završovali jednou brankou za druhou. Po druhé třetině svítil na ukazateli skóre stav 4:10. Pouze poslední část duelu dopadla výsledkově nerozhodně. Obě družstva přidali po třech trefách, čímž se skóre sobotního klání zakončilo na výsledku 13:7 pro Došwiháky, kteří tak odstartovali hlavní část sezony ve velkém stylu. Pěti body pomohl k vítězství kapitán Lukáš Trojáček, tři body zapsal Jan Keyzlar.

FBC Plzeň 7:13 FBC Došwich Milevsko (1:5)(3:5)(3:3)


Branky: 12. Táborský, 34. Weber, 36. Lípa (VL.), 38. Řeřicha, 45. Pešek, 53. Varta, 53. Baštýn – 1. Štván, 8. D. Dolejš, 11. Keyzlar, 12. Štván, 19. L. Trojáček, 22. P. Dolejš, 24. Hrůza, 26. L. Trojáček, 31. Dvořák, 34. L. Trojáček, 43. Dvořák, 46. Keyzlar, 53. Chalupa; rozhodčí: Klán – Němeček; vyloučení: 2:1; využití:0:1; diváků: 6; zásahy brankářů: Bejm 37 – Šimák 18, Hejný 4
Sestavy:
FBC Plzeň: Bejm (Eret) – Konopník (C), Pešek, Varta, Řeřicha, Šíp, Brabec, Hajšman, Weber, Jankovec, Baštýn, Táborský
FBC Došwich Milevsko: Šimák (41. Hejný) – Čáp, Lípa, Šťovíček, Kolín, Keyzlar, Trojáček, Štván, P. Dolejš, Hrůza, D. Dolejš, Dvořák, Chalupa, Schorník

Vyjádření k zápasu od trenéra Lukáše Dolejše: Zápas jsme odehráli na tři formace. Chtěli jsme do soupisky zařadit více dorostenců, aby si zvykali na juniorský florbal. Jsem moc rád, že odehráli dobrý zápas. Celé utkání jsme měli pod kontrolou. Naše útočná aktivita byla velmi silná ,padaly pěkné góly. Hra dozadu měla občas okénka, dostali jsme dost laciných gólů. Rád bych takto nastupoval ve více zápasech. 

V neděli vyzvali Došwiháci druhý plzeňský celek v soutěži, tudíž FBŠ Slavia Plzeň. Do utkání nevstoupil milevský celek vůbec dobře a rychle prohrával. Po dvou brankách Daniela Hrůzy však Milevští v průběhu třetiny srovnali stav. Poslední slovo ale měli domácí, kteří třicet sekund před koncem první část překlopili vedení zpět na jejich stranu. Přelévaná ze strany na stranu pokračovala i ve druhé části, kdy Došwich opět stáhl dvoubrankové vedení, ale do pauzy ještě dvakrát inkasoval, a tak si domácí Slavie odnášela do kabin dvoubrankový náskok. Po devíti sekundách třetí třetiny sice Došwiháci snížili, Plzeňští ale dalšími dvěma brankami odskočili již na rozdíl tří branek. To by ale nebyli Došwiháci, aby utkání vzdali. Dvěma rychlými brankami se dostali na dostřel, vypracovali si další šance. Na srovnání už ale nedošlo. Z druhého plzeňského zápasu si tedy Milevští body neodvezli.

FBŠ Slavia Plzeň 8:7 FBC Došwich Milevsko (3:2)(3:2)(2:3)


Branky: 3. Stejskal, 6. Stejskal, 20. Huleš, 21. Stejskal, 27. Švácha, 29. Hrůza, 53. Cipra, 54. Huleš – 10. Hrůza, 14. Hrůza, 24. Štván, 24. Keyzlar, 41. Kotrba, 55. Keyzlar, 58. Trojáček; rozhodčí: Berka – LLejba; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 41; zásahy brankářů: Urban 28 – Šimák 28
FBŠ Slavia Plzeň: Urban – Stejskal, Huleš, Rapp, Švácha, Cipra, Benda, Med, Hrubý, Ma. Fuchs, Mi. Fuchs, Moller, Gutwirth, Šedivý, Ježek, Biněda, Dubský, Mazanec, Joachimsthaler, Franc
FBC Došwich Milevsko: Šimák – Čáp, Lípa, Šťovíček, Kolín, Keyzlar, Trojáček, Štván, P. Dolejš, Hrůza, Kotrba, Rázl

Vyjádření k zápasu od trenéra Lukáše Dolejše: Utkání na půdě jednoho z favoritů soutěže. Hráli jsme zúženým kádrem a odehráli jsme velmi vyrovnaný zápas. Sice jsme nechytli začátek zápasu, ale pak jsme srovnali hru i skóre díky protiútokům s parádním zakončením. Celý zápas jsme dotahovali skóre. Vždy se nám podařilo vyrovnat, ale soupeř opět odskočil. Kousek nám chyběl i v závěru k vyrovnání zápasu, které jsme si určitě za výkon zasloužili. Je to škoda, ale na druhou stranu jsme si ukázali, že s takovým soupeřem můžeme hrát kvalitní a vyrovnaný zápas. 

Celý hrací víkend zhodnotil také útočník Jakub Štván: Myslím si, že zápas proti FBC Plzeň jsme zvádli skvěle. Už od začátku utkání jsme byli dominantním týmem, šli jsme za vítězstvím a postupně přidávali branky. Soupěř skóroval pouze po našich hrubých chybách, kterých se musíme v budoucnu vyvarovat. Utkání s FBŠ Slavia Plzeň jsme odehráli v oslabené sestavě, čemuž jsme přizpůsobili taktiku a hráli více ze zajištěné obrany. Po poměrně nervózním úvodu jsme si zvykli na herní styl soupeře a zbytek zápasu jsme byli rovnocennými partnery. Myslím si, že nás zklamala koncovka v zakončení, protože neproměněných šancí bylo opravdu dost. Těsná prohra mě mrzí, zasloužili jsme si body.

Další duely čekají juniory příští víkend, kdy hostí Vinohrady a Bohemians.