Drama v závěru? Jinak to neumíme, ohlíží se za základní částí Marek Jiřík

U kormidla mužského áčka je třetí sezonu. Během té doby stihl postoupit s milevským celkem do Národní ligy, kde hned v premiérové sezoně dovedl tým do play-off. Teď před družinou Marka Jiříka stojí velká čtvrtfinálová výzva v podobě Panthers Praha. Jak hodnotí milevský kouč základní část a co očekává od blížící se čtvrtfinálové série?

Máro, základní část je za námi, povedlo se vám dostat mezi elitní osmičku. Asi velká úleva, že se dramatický závěr sezóny vydařil, že?
Ani nejde popsat jak velká úleva to je. Jak už jsem říkal před sezónou, play off byl náš cíl, který nám ke konci sezóny trochu svázal ruce. Naštěstí všechno dobře dopadlo a teď je načase si dát nový cíl a splnit ho .

Začátek základní části velmi slibný, výhry nad týmy z horních pater. Co se pak přihodilo, že se tým postupně propadal? 
Ze začátku sezóny jsme hráli opravdu dobrej florbal. Strašně nám pomohl úspěch na Czech Open, pak vše šlapalo, jak mělo. Dalším důvodem našeho úspěchu bylo to, že nás soupeři neznali a nečekali, že by nováček z jižních Čech mohl hrát kvalitní a útočný florbal. Výkonnostní propad přišel po prvním derby, které se nám nepovedlo a padla na nás deka. Naštěstí nám pomohla vánoční pauza, kdy si hráči odpočinuli a začalo to zase šlapat.

Ke konci to bylo velké drama. Zvládli jste ale klíčové duely s Pískem a Kobylisy. Ukázalo mužstvo tu svoji sílu a vyspělost v těchto klíčových zápasech? 
Drama to bylo, to uznávám. My to prostě asi jinak neumíme. Strašně nám to zkomplikoval zápas v Králováku, kde jsme zahráli opravdu špatně. Potom bylo derby, které se nám povedlo otočit a to nás nakoplo. Tam se dá říci, že se ukázala naše síla.

Mohli jste se během základní části těšit nejvyšší návštěvností z celé soutěže. Jak sis tohle užíval? 
To je něco úžasného. Jsem rád, že lidi náš florbal baví a rádi tam chodí. Hlavně atmosféra při derby byla úžasná. Mě samotného lákalo nastoupit a zažít si takový zápas na hřišti, ale i z pozice trenéra si takovou atmosféru velmi užívám. Nevím jestli je to vtipné nebo smutné, ale chodí na nás víc lidí než na některé týmy v nejvyšší soutěži.

Ve vyberu soupeřů po vás sáhli do čtvrtfinále Panthers Praha, čekal jsi to? 
Ano čekal. Karty podle mě byly jasně dané. Slavie nás nechtěla, jelikož nám zápasy s nima vyšly. Takže jsem očekával, že po nás sáhnou právě Panthers.

Jaké jsou hlavní zbraně soupeře? Co bude potřeba eliminovat? 
Hlavní zbraně soupeře vidím ve velikosti a vyrovnanosti kádru. Tým, který má minimálně dvacet hráčů a všichni jsou na podobné úrovni. Ve vzájemných zápasech nám ukázali, že se jedná o hodně zkušený tým, který umí jak dobře útočit i dobře bránit. 

Když by sis měl zahrát na tipéra. Jak bys odhadnul průběh série?
No to je dobrá otázka. Myslím si že 3:2 na zápasy pro Došwich a uděláme pořádné překvapení.