Třetí zápas play-off Národní ligy nebude doma, proč?

Milevský florbal zažívá svá nejlepší léta. Na historický úspěch v podobě postupu do Národní ligy navázalo áčko letos hned ve své premiérové sezoně ve třetí nejvyšší soutěži postupem mezi nejlepší osmičku. Ve čtvrtfinále se Došwiháci utkávají s Panthers Praha. Favorizovaní Pražané drží po úvodním víkendu postupový matchball. Navíc Došwiháci musí odehrát třetí utkání série v azylu v Písku. Proč je tomu tak?

Každý by chtěl hrát před domácími fanoušky, o to více, když se jedná o historicky první klubové play-off v Národní lize. Bohužel však nastala událost, která třetí zápas čtvrtfinálové série nepustí v sobotu 2. března do plně obsazené haly, kde od pátku probíhá mezinárodní závod v moderní gymnastice s ohlášeným termínem ještě před samotným losovacím aktivem Národní ligy.

Velmi nás mrzí, že nemůžeme pořádat v domácím prostředí, proto celý minulý týden probíhala jednání a hledání všemožných alternativ. Soupeř trval na termínu podle rozpisu, tedy sobotě. Rozhodnutí soupeře respektujeme, má na to právo. Nicméně prakticky nám to určilo azylové místo, kde třetí utkání v sobotu od 17:30 odehrajeme. Azylem bude Došwihákům dobře známá písecká oblouková hala. Děkujeme tímto také místnímu klubu za vstřícnost a pochopení.

Za celé vedení bych chtěl všem fanouškům vzkázat, že jsme zvážili opravdu všechny možné i nemožné varianty, které vykrystalizovaly v toto nejméně „bolestné“ řešení v podobě pořádání „domácího“ zápasu v okresním městě, paradoxně u našeho rivala, reaguje na situaci manažer klubu Jaromír Hrůza.

Samozřejmě to není ideální zpráva. Těšili jsme se na to, jak si opět zahrajeme v naší skvělé hale a před skvělými fanoušky. Bohužel v tomto případě se nedá nic dělat, plně to respektujeme. Je to pro nás všechny naopak velká motivace ukázat v sobotu v Písku kvalitní výkon, uspět a v neděli si zahrát v našem milevském svatostánku. Za celou kabinu můžu slíbit, že pro to uděláme maximum! Doufám, že za námi fanoušci dorazí i do Písku. Jen společně to zase zvládneme, burcuje kapitán týmu Adam Černý.

Jak jsi bylo zmíněno. Na závěr stačí říci pouze jediné. Pokud chcete vidět play-off Národní ligy v naší oblíbené hale, tak přijeďte všichni v sobotu do Písku podpořit naše muže v honbě za vítězstvím, aby odvrátili matchball Pantherů. Víme, že máme skvělé fanoušky, kteří pochopí i naší nelehkou situaci a uvidíme se dvakrát za víkend v zaplněných tribunách. V sobotu v Písku a v neděli poté v Milevsku! #doswichfamily