Kolaps ve třetí třetině. Muži si odvezli z Chýnova dva body

Mužský A-tým nabuzen vítězstvím nad Jindřichovým Hradcem vyrazil k další divizní bitvě do nedalekého Chýnova, kde vyzvali svěřenci Pacovské Honzíky. Nedělní soupeř Došwiháků nezískal v dosavadní průběhu ani bod, i přesto nebylo možné tým z Pacova podceňovat. Na startu předchozí sezony zde Došwiháky sehráli velkou bitvu.

Utkání začalo velmi opatrně, ani jeden z celků nechtěl udělat chybu. Došwiháci však šli rychle do vedení, rychle zahranou standardní situaci využil Lukáš Trojáček. V 11. minutě však bylo srovnáno, v přesilové hře se uvolnil Janura a srovnal stav duelu. Do konce třetiny si stačili Došwiháci vzali zpět, dokonce se dostali do dvoubrankového vedení. Nejprve nadvakrát dokázal Boušku překonat Daniel Hrůzy, následně se dostala do přečíslení dvojice Adam Černý, Václav Strouhal a druhý jmenovaný poslal Milevsko do vedení 3:1.

Ve druhé třetině padla pouze jedna branka a postarali se o ni Došwiháci. Podruhé v utkání se prosadil Lukáš Trojáček. Více než hru jsme viděli ve druhé části časté přerušení z důvodu faulů jednoho z celků. Těsně před polovinou duelu inkasoval osobní desetiminutový trest hostující brankář Miloš Kahoun, které díky tomu nahradil v brance Luboš Zeman. Domácí měli k dispozici více než minutu a půl dlouho přesilovku pět na tři. Došwiháci ale během oslabení ukázali svoji bojovnost, spoustu střel zablokovali a zabránili snížení. Do kabin si tak Milevští nesli tříbrankové vedení.

To co se stalo ve třetí třetině, to nečekal nikdo. Na snížující branku Zadražila dokázal ještě reagovat Adam Černý přesnou ranou. Domácí poté vycítili šanci na první body, hýřili aktivitou, naopak Milevští kupili jednu chybu za druhou a hra se rozpadla. Zkušený soupeř toho využil plnohodnotně, po dvou dorážkách z předbrankového prostoru a jedné zacloněné střele srovnal stav na 5:5. Zápas milevského celku podruhé za sebou tedy zamířil do prodloužení.

Velkou nedělní bitvu dokázali Milevští ukončili v prodloužení, mají totiž experta na tuto část hry Daniela Hrůzu, který přesnou ranou pod horní tyč přisoudil druhý bod na stranu Milevska. Došwiháci nedělním vítězstvím prodloužili vítěznou sérii už na tři zápasy. Díky tomu se svěřenci Lukáše Dolejše vyhoupli již na 4. místo v tabulce!

Pacovští Honzící 5:6pr FBC DOŠWICH MILEVSKO (1:3)(0:1)(4:1)
Branky a asistence: 11. Janura, 47. Zadražil (Vágner), 52. Diviš (Zadražil), 53. Janura (Zajíc), 57. Hošek (Tomšů) – 3. Trojáček (Černý), 20. Hrůza, 20. Strouhal (Černý), 29. Trojáček (Černý), 48. Černý (Strouhal), 65. Hrůza (Kolář), rozhodčí: Tomáš Fuciman – Pavel Urbánek; vyloučení: 4:4 + Miloš Kahoun OS; využití: 0:0; diváků: 47; zásahy brankářů: Bouška 25 – Kahoun 8, Zeman 11, Střely: 24:31.
Sestavy:
Pacovští Honzíci: Bouška (Kršek) – Janura, Diviš (C), Tomšů, Krátoška, Holub, Zajíc, Vágner, Zadražil, Hošek, Vachta, Krátoška
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Kahoun (30. Zeman) – Čáp, Loskot, Stráňka, Plocha, Lípa, Susmilich – Strouhal, Trojáček, Černý (C), Staněk, Hrůza, Kolář, Dolejš, Keyzlar, Štván

Hodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Dnes jasně ztracený bod. Nedobrý výkon z naší strany ve 3. třetině. Neproměněné šance nás stály vítězství za tři body.

Utkání zhodnotil také dvougólový Lukáš Trojáček: O vyčerpávajícím víkendu, kdy někteří kluci odehráli dva náročné zápasy, nás čekal ještě zápas s Pacovem. Do zápasu jsme šli s jasným cílem, že si odvezeme tři body. V první a druhé třetině jsme cíl splnili, kdy jsme protihráče přehrávali po všech stránkách, ale bohužel v třetí třetině jsme soupeři dali čuchnout k výhře naší nedůsledností před naší brankou , kvůli tomu jsme zbytečně ztratili jeden bod. Nakonec jsme prodloužení zvládli zodpovědně, díky expertovi Danielu Hrůzovi jsme si odvezli z Chýnova zasloužené 2 body.