Junioři B si odvezli z Českých Budějovic plný počet bodů

Uplynulou sobotu vyrazili k dalším ligovým zápasům do Českých Budějovic junioři B. Na Došwiháky čekala rezerva českobudějovických Štírů a Tábor, tedy dva týmy pohybujcící se v tabulce okolo milevského celku.

V prvním zápase narazili Došwiháci na rezervní tým Štírů České Budějovice. Klíčové kroky k vítězství udělali Milevští v první třetině, kterou vyhráli 4:1. I přes snahu českobudějovického celku utkání zdramatizovat, tak Milevští si vítězství již nenechali utéci a připsali si vítězství 9:5.

Duel zhodnotil trenér Michal Trojáček: V zápase proti Štírům kluci odvedli zodpovědnou práci v zakončení i bránění. Štíři nebyli lehkým soupeřem, měli spoustu šancí, které ale skončily na těle našeho gólmana nebo mimo branku. Na našich hráčích bylo vidět, že mají chuť hrát, a to dovedlo zápas do vítězného konce. 

V druhém duelu vyzvali Došwiháci florbalisty z Tábora. Milevským skvěle vyšla první třetina, po pěkných akcí padala jedna branka za druhou, soupeř nevěděl, kam dříve skočit. Nakonec se skóre první části zastavilo na výsledku 8:2. Další dvě třetiny ale byly zcela odlišné. Táborští zlepšili svoji hru a začali se prosazovat. Náskok se ztenčoval, soupeři se ale vyrovnat nepodařilo. Výsledek zápasu se nakonec zastavil na těsném stavu 9:8 ve prospěch Došwiháků, kteří si tak z krajské metropole odvezli plný počet bodů.

Hodnocení duelu od trenéra Michala Trojáčka: Do zápasu proti Táboru kluci vstoupili opět zodpovědně a rychle jsme vysoko vedli. Do druhé a třetí třetiny Táborští vlétli a začali náš náskok stahovat, protože jsme se nechali uchlácholit první třetinou a přestali hrát zodpovědně v obraně. Díky bojovnosti až do konce jsme ale tento zápas dotáhli nakonec do vítězného konce a ceníme si vítězství.

Sestava: Veselý – Chalupa, Heřmánek Petr, Heřmánek Štěpán, Dvořák, Lípa, Prokop, Vácha, Bauška, Novotný, Pištěk, Chajdrna, Schorník