Muži A prodloužili v utkání s Dačicemi sérii neporazitelnosti

V neděli 7.11. hostili v podvečerních hodinách muži A , v rámci osmého kola Divize, florbalisty Dačic. Start duelu byl naplánován na 17 hodin, ale z důvodu zpoždění rozhodcovské dvojice byl start zápasu posunut zhruba o třicet minut.

Došwiháci vstoupili do utkání aktivněji, drželi častěji balon na svých hokejkách, ale dlouho se jim nedařilo skórovat. V jedenácté minutě zápasu si Milevští vynutili trestné střílení, které s přehledem proměnil David Staněk a poslal domácí do vedení. Ještě do konce úvodní periody však Dačičští dokázali srovnat, po nepřehledné situaci se k balonku dostal Holeček a vyrovnal skóre.

Druhá třetina začala pro Došwiháky nedobře. Po přesné střele Sedláka šli hosté do vedení. Od té doby ale byl na hřišti pouze jeden tým. Milevští zvýšili aktivitu, což neslo ovoce. Po krásné přihrávce Trojáčka srovnal Adam Černý. Na něj navázal Václav Strouhal a hned o čtyřicet pět sekund později i David Staněk, kteří zužitkoval přihrávku od Hrůzy. Domácí dokázali během necelých čtyřech minut odkočit na rozdíl dvou branek. To ale nebylo od domácího celku vše. V přesilové hře našel Černý Matěje Stráňku , který přesnou střelou zvýšil stav. O 34 sekund později hezky zakombinovala druhá milevská formace a Jakub Loskot zvýšil vedení domácího celku už na 6:2, které si svěřenci Lukáše Dolejše odnášeli i do druhé přestávky.

I ve třetí třetině pokračovali Milevští ve své aktivitě, rychlost domácích hráčů dělala hostům velké problémy. Po dobrém napadání první útočné formace namazal jeden z hostů před svoji branku přímo na čepel Adamovi Černému, který se podruhé v zápase nemýlil. O minutu a čtyřicet sekund později našel Černý Marka Čápa, který krásnou ranou pod horní tyč uzavřel brankový účet domácícho celku v nedělním zápase. Pro devatenáctiletého obránce šlo zároveň o první trefu v mužské kategorii! Domácí mohli přidat devátou branku z trestného střílení, David Staněk už ale podruhé v zápase na brankáře Dačic nevyzrál. Hostům se do konce duelu povedlo skórovat už pouze jednou, Holeček svým druhým gólem v zápase už pouze korigoval stav na konečných 8:3 pro domácí výběr. Došwiháci tak mohli slavit se svými fanoušky již čtvrté vítězství v řadě. Do milevské sportovní haly dorazilo na nedělní utkání přes 70 fanoušků, kteří vytvořili parádní atmosféru.

FBC Došwich Milevsko 8:3 TJ Centropen Dačice (1:1, 5:1, 2:1)

Góly a asistence: 11. Staněk (TS), 30. Černý (Trojáček), 32. Strouhal (Trojáček), 33. Staněk (Hrůza), 35. Stráňka (Černý), 36. Loskot Jakub (Staněk), 44. Černý, 45. Čáp (Černý) – 18. Holeček (Šlápota), 27. Sedlák (Morávek), 57. Holeček (Šlápota), rozhodčí: Kamil Vraspír – Jan Tomšů; vyloučení: 0:2; využití: 1:0; diváků: 78; zásahy brankářů: Miloš Kahoun 22 – Lukáš Vacuška 22.
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Loskot Jan, Čáp, Stráňka, Plocha, Susmilich, Lípa – Strouhal, Trojáček, Černý (C), Hrůza, Staněk, Loskot Jakub, Keyzlar, Dolejš, Štván, Kotrba
TJ Centropen Dačice: Vacuška (Ferdan) – Šlápota, Stejskal, Morávek, R. Kubek, Gellner, Pecha, Novotný, Holeček, Sedláček, T. Kubek, Sedlák, Bartoň, Kůs

Zhodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Od poloviny zápasu jsme byli jasně lepším týmem a pevně si šli pro tři body. Získali jsme zasloužené vítězství a tím se udrželi v popředí tabulky. Výborný týmový výkon podpořený kvalitním golmanem. Děkuji soupeři za zápas.

Duel zhodnotil také kapitán Adam Černý: Od začátku duelu jsme byli aktivnějším celkem, drželi jsme více míček na hokejkách, ale tolik větších šancí jsme si nevytvořili. Po druhé inkasované brance jsme trochu upravili taktiku, která začala soupeři dělat velké problémy. Rychle jsme otočili vývoj, což nás výrazně nakoplo. Po pěkných akcích jsme náskok dokonce navyšovali, nenechali jsme se rozhodit jako tomu bylo v Pacově. Po celý zápas jsme si šli za vítězstvím. Děkuji klukům za parádní týmový výkon, těším se na další zápasy.

K duelu se vyjádřil také střelec úspěšného nájezdu David Staněk: Z naší strany dobře odmakaný zápas. V půlce druhé třetiny jsme trochu ztratili tempo, poté jsme změnili taktiku, zápas nám vyšel. Tři body doma, to je nejdůležitější.

Po osmi kolech se drží Milevští na pátém místě tabulky. V příštím kole nečeká svěřence Lukáše Dolejše vůbec nic jednoduchého, zajíždí totiž na hřiště Strakonic.