Junioři si z pražského dvojzápasu odnesli jedno vítězství

Po týdenní pauza opět pokračovala 1. liga juniorů. Naši junioři se tentokrát představili na domácí palubovce. Tentokráte ale ne v milevské sportovní hale. Kvůli zaplněnosti domácí haly se přesunuli Milevští do Chýnova, kde jim byl poskytnut azyl pro víkendové dva duely.

V prvním souboji vyzvali Došwiháci v sobotu Královské Vinohrady. Milevskému celku vyšla na jedničku úvodní třetina. Po brankách Jakuba Loskota a Petra Dolejše šli Milevští do dvoubrankového náskoku, na který hosté dokázali reagovat. Došwiháci ale nezpanikařili a pokračovali v povedené třetině, za což byli náležitě odměněni. Trefami opět Petra Dolejše, Jakuba Loskota a Lukáše Trojáčka navýšili náskok na 5:1. Hosté ještě ale zvládli snížit do pauzy stav, za pozitvního skóre 5:2 se odcházelo do kabin.

Ve druhé třetině soupeř trochu zvýšil tempo, vytvořil si několik šancí, ale proměnit se mu podařilo pouze jednu. Čtyři sekundy před koncem druhé části navíc zkompletoval hattrick Petr Dolejš a milevský tým si nesl do kabiny stále tříbrankový náskok.

V závěrečné třetině hosté ukázali svoji kvalitu, po dvou rychlých akcích snížili již na 6:5. Hra bez brankáře ale pražskému celku nevyšla a Došwiháci dvěma trefami pojistili své vítězství. Víkend v Chýnově začal pro Došwich cenným skalpem superligového mužstva.

FBC Došwich Milevsko 8:5 TJ Sokol Královské Vinohrady (5:2, 1:1, 2:2)

Branky a asistence: 1. Loskot (Čáp), 5. P. Dolejš (Keyzlar), 17. P. Dolejš (Keyzlar), 18. Loskot (Trojáček), 20. Trojáček (Čáp), 40. Dolejš (Trojáček), 58. Keyzlar (Kolín), 59. Dolejš (Šťovíček) – 15. Píše (Urbánek), 20. T. Doucha (Jílek), 31. Píše (Řehák), 47. Řehák (Pekárek), 53. Šolaja; rozhodčí: Stejskal – Jindra; vyloučení: 2:4; využití: 1:1; diváků: 31; zásahy brankářů: Šimák 30 – Trojan 7, Cvejn 12.
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Šimák – Čáp, Kolín, Šťovíček, Bauška, Rázl, Lípa, Prokop, Keyzlar, Dolejš, Štván, Trojáček (C), Hrůza, Loskot, Kotrba
TJ Sokol Královské Vinohrady: Trojan (21. Cvejn) – Píše, T. Doucha, Řehák, Urbánek, Pekárek, Šolaja, Jílek, Dvoráček, Likler, Ouředníček, Slezák, Vrňata, Císař, Martan, V. Doucha

Zhodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Skvělá první třetina, vysoce efektivní. Ve druhé třetině od nás mdlý výkon, dovolili jsme soupeři znovu naskočit do zápasu. Ve třetí třetině jsme urvali zasloužené vítězství. Děkuji soupeři za zápas.

V neděli čekal na svěřence Lukáše Dolejše ještě těžší oříšek. Do Chýnova zavítal několikanásobný vítěz juniorské ligy – FbŠ Bohemians. Utkání začalo pro milevský celek hrůzostrašně, po prvních jedenácti minutách svítil na ukazateli nepříznivý stav 0:4. Došwiháci ale nesložili zbraně, dvěma trefami dokázali snížit, do kabin se šlo za stavu 2:5 pro Klokany.

Druhá třetina byla herně vyrovnaná, Milevští drželi s favoritem krok. Dokonce se jim náskok podařilo stáhnout na rozdíl dvou branek zásluhou Daniela Hrůzy a Lukáše Trojáčka, stav 4:6 svítil na ukazateli skóre před třetí třetinou.

Namlsanému domácímu celku se již více na dostřel nepodařilo přiblížit, naopak soupeř ukázal svoji kvalitu a dvěma brankami potvrdil své vítězství. Došwiháci už pouze korigovali zásluhou Jiřího Lípy výsledek na konečných 5:8. Pro milevské šlo o parádní zkušenost proti velkému favoritovi 1. ligy, Došwiháci ukázali, že i s týmem takového formátu dokáží hrát vyrovnanou partii.

FBC Došwich Milevsko 5:8 FbŠ Bohemians DDM Praha 7 (2:5, 2:1, 1:2)

Branky a asistence: 12. L. Trojáček (Keyzlar), 15. Keyzlar (L. Trojáček), 35. Hrůza, 39. L. Trojáček (D. Dolejš), 60. Lípa (Keyzlar) – 5. Veleba (Vosátka), 7. Brynda, 11. Krejčí (Smoček), 11. Trnka (Brynda), 14. Grega (Brynda), 28. Kyselka, 49. Grega (Brynda), 49. Blaszczyk (Veleba); rozhodčí: Holeček – Kohnheiser; vyloučení: 3:5; využití: 1:0; diváků: 42; zásahy brankářů: Šimák 24 – Kovařík 17
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Šimák – Čáp, Kolín, Šťovíček, Lípa, Prokop, Keyzlar, P. Dolejš, Štván, L. Trojáček (C), Hrůza, Kotrba, D. Dolejš, Chalupa, A. Dvořák, P. Heřmánek, J. Trojáček
FbŠ Bohemians DDM Praha 7: Kovařík (Slavík) – Veleba, Trnka, Brynda, Grega, Blaszczyk, Batkovič, Kyselka, Krejčí, Lamberk, Mareš, Smoček, Mazánek, Balík, Taraba, Vosátka, Grézl

Zhodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Vlažná první třetina v obranné fázi. Neproměněné šance nás stáli lepší výsledek. Děkuji soupeři za férový zápas.

Došwiháci mají na svém kontě po čtyřech odehraných kolech šest bodů a okupují třetí pozici. Již následující víkend čeká svěřence Lukáše Dolejše severská výzva. V sobotu vyzvou Ústí nad Labem, v neděli poté Českou Lípu.