Dorostenci se z Prahy vrátili se stoprocentním úspěchem

Do bojů se uplynulý víkend zapojili také dorostenci. Svěřenci trenérů Trojáčka s Habartem zamířili do Prahy, kde vyzvali, v rámci druhého výkonnostního koše, Kutnou Horu a Jihlavu. 

V prvním souboji čekal na milevské tým Kutné Hory, tedy soupeř, kterého Došwiháci v posledním měření podcenili a remizovali s ním. O motivaci tedy měli rozhodně postaráno. Tentokrát měl duel od začátku jasný průběh. Milevští od startu zápasu na hřišti dominovali, po pěkných akcích stříleli jednu branku za druhou. Soupeři se během duelu podařilo skórovat pouze jedno, za to Došwiháci nasázeli za záda soupeřova brankáře hned deset přesných tref a jednoznačně duel opanovali. Hattrickem se blýskl v zápase kapitán Daniel Dolejš. 

Zhodnocení duelu od trenéra Trojáčka: S Kutnou Horou nás čekal druhý vzájemný zápas, tentokrát jsme soupeře nepodcenili. První zápas se nám herním přístupem nevydařil, ale nyní jsme si spravili chuť střeleckou i herní. Konečně nám to tam padalo. Herní projev se také zlepšil. Kluci plnili vše co jsme si řekli a na naši hru soupeř nestačil.

V druhém souboji vyzvali Milevští tým Jihlavy, se kterým se utkali poprvé v sezoně. I toto utkání dopadl pro milevský celek skvěle. I když start nebyl ideální, v sedmé minutě Došwiháci prohrávali 1:3. Ještě do konce první třetiny však milevský tým dokázal srovnat. Od druhé třetiny se už prosazovali pouze Došwiháci, trpělivou hrou si dokázali vypracovat zajímavé šance, které byly proměněny. Skóre se nakonec zastavilo na výsledku 11:3. Hattricky k vítězství pomohli dva hráči se zkušenostmi z juniorské ligy, jmenovitě kapitán Daniel Dolejš a Adam Dvořák

Duel zhodnotil trenér Michal Trojáček: Jihlava byl pro nás nový neznámý soupeř, a tak jsme k tomu i přistoupili. I když jsme začali špatně, tak kluci nepodlehli emocím a vrátili se ke své trpělivé hře. Díky tomu jsme i tohoto soupeře převálcovali.

K celému turnaji se vyjádřil i produktivní útočník Adam Dvořák: V sobotu jsme do Prahy na druhý koš odcestovali snad v nejsilnější sestavě a s cílem uhrát šest bodů, což se také nakonec povedlo. V prvním zápase na nás čekala naše oblíbená Kutná Hora, proti které jsme naštěstí nezopakovali střeleckou smůlu ze Světlé nad Sázavou. Ve druhém utkání jsme změřili síly s Jihlavou. Soupeře jsme dosud neznali, protože se posunul právě ze třetího koše. V první třetině jsme byli trošku opaření a nechali jsme Jihlavu hrát. Od druhé části se však výkon zlepšil, šli jsme si za vítězstvím a po zbytek zápasu již neinkasovali. Díky klukům za skvělý výkon, podpořený dobrými zákroky golmana. Věřím, že za týden dotahneme návrat do prvního koše!

Sestava: Hejný – Baťala, Chalupa, Dvořák Adam, Dvořák Petr, Heřmánek Petr, Schorník, Novotný, Trojáček, Dolejš, Duba

Dorostenci dvěma výhrami udělali důležitý krok k návratu do elitního koše, což budou chtít potvrdit 21. listopadu na turnaji v Kunraticích.