Starší žáci modří si odvezli z Hrdějovic dvě vítězství

V sobotu vyrazili ke svém dalšímu turnaji starší žáci modří. Svěřenci trenéra Adama Černého se minulý turnaj vrátili zpět do elitního koše. Do Hrdějovic odjížděli s jasným cílem, zůstat v něm i pro příští turnaj.

V první duelu na turnaji Došwiháci vyzvali okresního rivala z Písku. Písečtí florbalisté působili v dosavadním průběhu ročníku stoprocentně, nenašli zatím žádného přemožitele. O motivaci měli tedy Milevští postaráno. Hráči milevského celku od začátku zápasu na hřišti působili lepším dojmem, dostávali se do více šancí, ale branku se dlouho vstřelit nepodařilo. Na úvodní trefu se čekalo do 7. minutě, kdy se do vedení dostali k naší radosti Došwiháci. Milevský celek i díky parádní zákrokům Matěje Habarta ustál tlak soupeře a naopak se prosadil po rychlých protiútocích do konce poločasu ještě dvakrát. Druhá část už se nesla ve znamení dominace Milevska. Došwiháci předváděli pěkné, rychlé akce, které zakončovali brankami. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 8:1 pro milevské borce, kteří soupeři sebrali neporazitelnost.

Ve druhém zápase na turnaji čekali na milevské silné Strakonice. Soupeř šel rychle do vedení, po čtyřiačtyřiceti sekundách se prosadil přesnou střelou tahoun Strakonic Janda. Utkání mělo velké tempo, hrálo se velmi tvrdě, mužstva se na hřišti nedarovala ani kousek prostoru. Oba celky si postupně tvořily zajímavé šance, skvěle chytající brankáři ale odolávali. V zápase padla již pouze jedna branka, k milevské smůle mířil opět přesně Janda. Došwiháci se nedokázali ani jednou v zápase prosadit. I díky selhání v koncovce se radoval z výhry tentokráte soupeř.

Posledním soupeřem na turnaji byli pro milevské hráče domácí Štíři. Českobudějovický celek nepůsobil na turnaji dobrým dojmem, Milevští tedy vstupovali do zápasu jako favorit. Hned po padesáti sekundách šli Došwiháci do vedení, po pěti minutách to bylo dokonce o dvě branky už. Od té doby ale přišlo trápení. Došwiháci se podřídili hře soupeře, na hřišti jsme viděli spoustu nepřesností a faulů. Domácí dokonce několikrát zahrozili, vše ale dokázal vyřešit spolehlivý milevský brankář Habart. Po necelých čtyřech minutách druhého poločasu přišel zlom, Došwiháci přidali třetí branku v zápase a defacto rozhodli o vítězství. O té doby byl na hřišti jiný celek, Milevští se nebáli hrát, spadla z nich deka, což se projevilo i na skóre. Díky dalším dvěma brankách nakonec Došwiháci zvítězili 5:0 a milevský gólman se mohl pyšnit vychytaným čistým kontem.

Sestava: Habart – Prokop (C), Smrčina T., Hrych, Řehoř, Smrčina J., Pištěk, Kraus, Neužil, Vachta, Řezba

Zhodnocení turnaje od trenéra Adama Černého: Využili jsme toho, že Písek nepřijel v úplně nejsilnější sestavě. Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou, nezaspali jsme start, což bylo velmi důležité. V duelu se Strakonicemi jsme selhali v koncovce a nepohlídali jejich nejlepšího hráče. Klobouk dolu před oběma brankáři, kteří ukázali velkou kvalitu. V zápase se Štíry došlo k menšímu podcenění hráčů, uspokojili jsme se s vedením 2:0 a úplně jsme odstoupili od hry, kterou jsme se chtěli prezentovat. Jsem rád, že si kluci vzali v poločase k srdci to, co jsem jim řekl. K druhému poločasu přistoupili úplně jinak, což bylo klíčové. Jsem rád, že jsme se udrželi v prvním koši, s výsledky jsem nadmíru spokojen. Jsem také rád, že jsme postupně aplikovali do hry prvky, které chceme předvádět. Děkuji rodičům za podporu, těším se na další turnaje.