Muže A čeká bitva na hřišti druhých Strakonic

Již tuto neděli čeká muže A již 9. kolo Divize. Svěřenci Lukáše Dolejše by rádi navázali na poslední čtyři duely, ze kterých vždy odcházeli jako vítězové. Tentokrát je ale čeká velmi silný soupeř, Došwiháci totiž míří na palubovku Strakonic. Začátek duelu je naplánován v 17 hodin.

O SOUPEŘI

Strakoničtí prožívají skvělý start do sezony. Během úvodních osmi kol hráči od města Otavy odcházeli pouze jednou ze zápasu jako poražení. V dalších sedmi duelech byli úspěšní a okupují se ziskem jednadvaceti bodů druhé místo tabulky. Strakoničtí se netají tím, že by rádi zabojovali o pozice zaručující play-off, což potvrzují zatím i dosavadní výsledky. Strakonice mají ve svém kádru zajímavou směsici dravého mládící a zkušeností. Z řady zajímavých jmen vyčnívá především dvojice Jan Staněk a David Chvosta, kteří se do Strakonic vrátili z několikaletého působení v budějovických Štírech, kde okusili i druhou nejvyšší soutěž. Právě kapitán Staněk během osmi úvodních duelů nasbíral dvacet bodů, což ho řadí na osmou pozici v produktivitě. David Chvosta má bodů dvanáct a v týmové tabulce produktivity okupuje společně s Adamem Přibem druhé místo.

NÁŠ TÝM

Jak již bylo zmíněno, tak Milevští drží sérii čtyř vítězných duelů v řadě. Došwiháci ale odcestují do Strakonic v okleštěné sestavě, kvůli nemoci vypadlo trenéru Dolejšovi několik důležitých hráčů ze sestavy. I s tímto si tedy budou muset Milevští v neděli poradit. Všichni v Milevsku ale věří, že si milevský celek dokáže poradit i s těmito neduhy a favorita dokáže v nedělním zápase výrazně potrápit. Specifické bude utkání pro Jana Keyzlara, který je odchovancem Strakonic. Proti svému mateřskému celku se představí poprvé v ligovém souboji.

Předzápasový pohled nabídl trenér Lukáš Dolejš: Čeká nás duel dvou týmů z popředí tabulky. Oba celky budou chtít jednoznačně bodovat, my bychom rádi prodloužili sérii vítězstvích. Nečeká nás nic jednoduché, Strakonice budou jednoznačně v zápase favoritem. Myslím si, že nás čeká takový boj zkušeností proti dravému mládí. Jsme na zápase moc natěšení. Je třeba si užívat každý moment na hřišti, doufám, že nedojde k dalšímu přerušení.

K zápasu se také vyjádřil obránce Matěj Stráňka: V neděli nás čeká těžké utkání s týmem z druhého místa. Soupeř má se zkušenostmi z Národní ligy, nebude to pro nás nic jednoduchého. Budeme ale chtít pokračovat v sérii výher, kterou teď máme i nadále a udržet ji.